Cire Invest neemt meerderheidsbelang in Glaspunt

Investeringsmaatschappij Cire Invest heeft een meerderheidsbelang verworven in Glaspunt, het landelijke platform voor glasherstel en -vervanging. Glaspunt is met jaarlijks meer dan 45.000 opdrachten verspreid over vestigingen in alle provincies, de grootste glasservice van Nederland. De strategische overname door Cire Invest zal Glaspunt ondersteunen bij het uitbreiden van hun klantenbestand binnen het zakelijke segment. Naast Cire Invest treden ook Arjen Oude-Alink, Joris Janssen en Thomas Eiting van het managementteam van Glaspunt toe als aandeelhouders.

Nieuwe servicemodellen voor de zakelijke markt 
Glaspunt heeft de afgelopen jaren succesvol gebouwd aan een groeiende organisatie met een bewezen leidende positie in de consumentenmarkt en staat nu klaar voor de volgende fase van ontwikkeling. Met de strategische ondersteuning, expertise en financiële middelen van Cire Invest, gaat Glaspunt zich naast de consumentenmarkt richten op de ontwikkeling van proposities die klanten in de zakelijke markt volledig ontzorgen. Dit omvat enerzijds nieuwe servicemodellen voor het herstellen van glasschade en anderzijds het verduurzamen van vastgoed volgens geldende wet- en regelgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van isolerend glas. 
“De expertise en landelijke dekking van Glaspunt bieden veel kansen in de zakelijke markt”, aldus Bas Cornelissen, Investment Director bij Cire Invest. “Het proces van glasschadeherstel kan met name voor multisites een stuk makkelijker en efficiënter. Daarnaast liggen er veel kansen in het vervangen van oud glas door energie-efficiënt en duurzaam glas, gerelateerd aan het voldoen aan de label C-verplichting en het verbeteren van de energieprestaties van kantoren.” 

Nieuwe aandeelhouders 
Naast de investering van Cire Invest zullen Arjen Oude-Alink, Joris Janssen en Thomas Eiting van het managementteam van Glaspunt ook toetreden als aandeelhouders. Deze stap benadrukt het vertrouwen van het management in de toekomst van het bedrijf en hun commitment om samen met Cire te werken aan de nieuwe marktontwikkeling strategie. Festos Investments, de voormalige grootaandeelhouder van Glaspunt, blijft betrokken met een minderheidsbelang. 

Arjen Oude-Alink, COO van Glaspunt, licht toe: “De samenwerking met Cire Invest geeft ons de kans om onze dienstverlening aan de zakelijke markt naar een hoger niveau te tillen, waardoor we een grotere impact kunnen maken op het gebied van klanttevredenheid en duurzaamheid. Dit versterkt niet alleen onze positie, maar garandeert ook een toekomstbestendig businessmodel.” Joris Janssen, CMD, vult aan: “Het ondernemerschap en de ervaring van Cire in de dienstverlenende B2B-markt hebben een sterke indruk op ons gemaakt en geven ons vertrouwen in de volgende ontwikkelingsfase van Glaspunt. We zijn erg enthousiast om onze krachten te bundelen en duurzame groei vorm te geven”. CFO Thomas Eiting benadrukt: “Met Cire als actieve aandeelhouder zijn we in staat om autonoom verder te groeien vanuit een heldere strategische richting. We kijken ernaar uit om met het Cire-team samen te werken aan een succesvolle toekomst!". 

Over Cire Invest 
Cire Invest is een investeringsmaatschappij met een duidelijke focus op de B2B-sector. Sinds 2012 ondersteunen de investeerders achter Cire vanuit hun eigen ondernemerservaring middelgrote bedrijven door financiële middelen én expertise toe te voegen. Hierdoor zijn bedrijven in staat hun volledige groeipotentieel te realiseren en waarde te maximaliseren. 
 
Geplaatst op 19-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: