Brown & Brown, Inc. neemt Quintes Holding B.V. over

J. Scott Penny, chief acquisitions officer van Brown & Brown, Inc., Aquiline Capital Partners, Gijsbert van de Nieuwegiessen en de aandeelhouders van Quintes Holding B.V. (Quintes) maken vandaag bekend dat zij een overeenkomst tot overname hebben gesloten. De transactie zal plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2024, onderhevig aan bepaalde opschortende voorwaarden, waaronder de ontvangst van de vereiste wettelijke goedkeuringen voor de overname.

Quintes werd opgericht in 2012 door Gijsbert van de Nieuwegiessen en is één van de grootste onafhankelijke intermediairs in Nederland. Quintes levert haar diensten aan meer dan 200.000 klanten over drie divisies: advies, volmacht en pensioenen. Het hoofdkantoor van Quintes is gevestigd in Waardenburg en het team bestaat uit ongeveer 700 verzekeringsprofessionals verdeeld over 18 locaties door heel Nederland. 
 
Quintes blijft onder leiding van Gijsbert van de Nieuwegiessen, chief executive officer en oprichter van Quintes. Na de overname zal Gijsbert samenwerken met Mike Bruce, chief executive officer van Brown & Brown (Europe) Limited, lid van het Brown & Brown, Inc. senior leadership team.
 
Mike Bruce zegt over de overname: “Gijsbert en het Quintes team delen onze toewijding om altijd dat te doen dat het is voor onze klanten, collega’s, verzekeraars en partners. Haar positie als marktleider op de Nederlandse markt zal onze internationale voetafdruk verder uitbreiden en de reikwijdte van onze wereldwijde mogelijkheden verbreden.”
Hij voegt eraan toe: "Dit is een bijzonder belangrijke transactie voor Brown & Brown (Europa), omdat het de eerste belangrijke Europese retail investering buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland is, en onderstreept onze wens om de ondernemende, door de eigenaar gedreven cultuur binnen Quintes te benutten met ons eigen gedecentraliseerde verkoop- en servicebedrijfsmodel."
 
Executive vice president en president van Brown & Brown, Inc. Retail segment, Barrett Brown: “Wij zijn zeer enthousiast om Gijsbert, het managementteam van Quintes en de getalenteerde collega’s toe te voegen aan het Brown & Brown team. De breedte van haar specialisaties zal onze bestaande capaciteiten aanvullen en onze voortdurende groei stimuleren.”
 
Gijsbert van de Nieuwegiessen: “Brown & Brown en Quintes zijn gelijkgestemde organisaties, die een gemeenschappelijke cultuur, waarden en doel delen. Voor onze klanten zal deze stap toegang bieden tot extra mogelijkheden, diensten en oplossingen, evenals de marktkracht van een wereldwijd netwerk. Voor onze Quintes-teammates zal het kansen bieden om professioneel en persoonlijk te groeien. Wij kijken ernaar uit om teammates te worden van een toonaangevende en klantgerichte groep professionals.”
Hij vervolgt: "Wij hebben vier succesvolle jaren van samenwerking met Aquiline gehad, nu onderdeel worden van Brown & Brown (Europe) maakt een ‘forever company’-perspectief voor ons mogelijk, dit biedt kansen voor groei en de mogelijkheid voor strategische investeringen in onze mensen en infrastructuur. Quintes-klanten zullen profiteren van Brown & Brown's lange en gewaardeerde relaties met Amerikaanse en Europese verzekeraars.”

Brown & Brown, Inc. is een toonaangevende verzekeringsmakelaar dat sinds 1939 risicomanagementoplossingen levert aan particulieren en bedrijven. Met meer dan 16.000 teammates en meer dan 500 locaties wereldwijd zijn wij toegewijd aan het bieden van innovatieve strategieën om te helpen beschermen wat onze klanten het meeste waarderen. 

Quintes Verzekeren & Risicobeheer is een toonaangevende en snelgroeiende organisatie in de verzekerings- en pensioenbranche en volmacht. Een solide groep van 700 professionals werkt vanuit 18 lokale kantoren verspreid over Nederland. Quintes kenmerkt zich door korte communicatielijnen, hoogwaardig advies en het voorop stellen van  klantbelangen. Quintes is een bedrijf waarin initiatieven worden gewaardeerd.  
 
 
Bron: Quintes Holding B.V.
Geplaatst op 29-07-2024

< VorigeVolgende >


Share on: