Feestelijke openingsreceptie VGA Verzekeringen

Op donderdag 27 juni vond de opening plaats van het nieuwe pand van VGA Verzekeringen. Na 16 jaar gehuisvest te zijn geweest aan de Oudezijds Voorburgwal is het verzekeringsbedrijf van de gemeente Amsterdam verhuisd naar de Parnassusweg 805 in Amsterdam.

Ruim 100 gasten werden in het ruime, lichte pand verwelkomd met heerlijke hapjes en drankjes. Voordat de sushibar openging nam Mirjam Heijnen, directeur VGA Verzekeringen, het woord om een ieder welkom te heten op de openingsborrel. Ze gaf aan dat het een grote stap was om vanuit een pand uit de 16e eeuw, ook nog één midden in de stad, te verhuizen naar een 21e-eeuws pand aan de rand van de stad. “Eigenlijk zijn we er op achteruit gegaan, maar we waren helaas genoodzaakt om het pand aan de Oudezijds Voorburgwal te verlaten. De grond zakte letterlijk onder ons weg.” Daarop heeft men naar een nieuwe locatie gezocht en werd deze mooie moderne, lichte plek aan de Parnassusweg 805 gevonden. Inmiddels zijn de medewerkers gesetteld en zijn ze er super happy, aldus Mirjam.

Mirjam vertelde wat over de historie van VGA. Ruim 105 jaar geleden begon het bedrijf vanuit een pand in het centrum van Amsterdam: aan de Nieuwe Doelenstraat, naast Hotel de l’Europe. Vanaf deze mooie plek aan de Amstel vertrok het in 1991 naar de Overtoom om in 2008 naar de Oudezijds Voorburgwal te verhuizen. Tal van gasten konden zich het pand aan de Overtoom nog herinneren. Degenen die de tijd aan de Nieuwe Doelenstraat nog hebben meegemaakt waren die middag helaas verhinderd. Uit het feit dat mensen van het eerste uur uitgenodigd waren, blijkt maar weer hoeveel waarde VGA hecht aan langlopende samenwerkingen.
“Wij bestaan al meer dan 105 jaar en al die tijd verzekeren wij deze prachtige stad Amsterdam. Dat vinden wij ontzettend leuk en doen we graag. We verzekeren werkelijk alles, van opstal, alles wat rijdt en rolt tot bouwprojecten aan toe. Dat kunnen we niet alleen en dat doen we dan ook met jullie samen.” Mirjam maakte van de gelegenheid gebruik om de gasten te bedanken voor de fijne samenwerking en ze uit te nodigen vooral even rond te kijken in hun nieuwe optrekje. Ze eindigde haar speech met een toast op de hele fijne samenwerking die VGA met de aanwezigen heeft.

Na haar speech werd de sushibar geopend, waar de gasten zich tegoed konden doen aan heerlijke, ter plekke bereide sushi.

Over VGA Verzekeringen
Met een historie van meer dan 105 jaar verzorgt VGA risicomanagement advies, alle verzekeringen en het schademanagement voor de stadsdelen, directies, bedrijven en organisaties van de gemeente Amsterdam. Ambtenaren in de publieke sector kunnen ook bij VGA terecht voor een particuliere verzekering.
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 28-06-2024

< VorigeVolgende >


Share on: