OekraĆÆense universiteiten en NIPV bundelen krachten voor brandweeronderzoek

Begin april hebben professoren en onderzoekers van de Universiteiten van Lviv en Charkov een bezoek gebracht aan het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (NIPV) voor een uitwisseling van expertise. Tijdens dit bezoek hebben beide universiteiten een memorandum van overeenstemming ondertekend met het NIPV om de uitwisseling van kennis op het gebied van brandweerzorg te bevorderen.

De directeur van het NIPV, IJle Stelstra, heeft namens het instituut de intentieverklaring met de Oekraïense universiteiten bekrachtigd. Stelstra benadrukte het belang van de samenwerking en prees de Lviv State University of Life Safety voor hun bestaande nauwe samenwerking met het NIPV, evenals de Universiteit van Charkov voor hun expertise in brandveiligheidstechniek, CBRNE en beschermende kledingonderzoek.

De samenwerking zal worden vormgegeven door het bevorderen van kennisuitwisseling, gezamenlijke deelname aan activiteiten zoals cursussen, seminars en stages, en ondersteuning van internationale onderzoeksprojecten.

Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde bij het NIPV, kijkt ook uit naar de verdere samenwerking, waarbij de focus ligt op het delen van kennis. Hij benadrukt dat zowel de universiteiten als het NIPV vooruitstrevend zijn op het gebied van brandveiligheid, brandbestrijdingstechnieken en onderzoek naar beschermende kleding, en dat ze elkaar kunnen versterken. Daarnaast wijst hij erop dat de universiteiten expertise hebben in onderzoek naar incidentbestrijding van gevaarlijke stoffen, waarin zij het NIPV kunnen verrijken.

De komende periode zullen de drie kennisinstituten gebruiken om de samenwerking verder vorm te geven.

Bron en foto: NIPV
Geplaatst op 05-04-2024

< VorigeVolgende >


Share on: