Letselschade-sector stelt manifest op ter bescherming van letselschadeslachtoffers

Twaalf organisaties die stuk voor stuk werkzaam zijn in de letselschade-sector hebben vandaag gezamenlijk een manifest opgesteld waarin zij stellen dat alleen gereguleerde organisaties slachtoffers zouden moeten kunnen begeleiden, opdat letselschadeslachtoffers beschermd kunnen worden tegen malafide praktijken en belangenbehartigers met onvoldoende kennis van zaken.

Slachtoffers die in handen vallen van malafide of onvoldoende deskundige partijen, dreigen daarmee extra gedupeerd te raken. Volgens de ondertekenaars moeten letselschadeslachtoffers die per definitie onverwacht en vaak eenmalig in deze situatie terecht komen, er op kunnen rekenen dat ze in alle gevallen worden bijgestaan door belangenbehartigers die deskundig zijn, een transparante kostenstructuur hebben en zich toetsbaar opstellen.
De ondertekenaars vinden het zorgelijk dat het aantal ongereguleerde partijen in de sector de laatste jaren toeneemt. Dat beeld werd begin deze week door zowel het Algemeen Dagblad als de NOS geschetst.
Wanneer een slachtoffer letsel heeft opgelopen na bijvoorbeeld een ongeval, komt er ontzettend veel op het slachtoffer af. De eerste zorg gaat uiteraard uit naar de gezondheid en herstel. Daarnaast maakt het slachtoffer misschien extra kosten of loopt inkomsten mis. Een deskundige belangenbehartiger helpt met praktische adviezen en concrete en juridische hulp bij het verhalen van letselschade.

Het manifest is ondertekend door:
 
LSA (vereniging van letselschadeadvocaten)
ASP (vereniging van advocaten voor slachtoffers van personenschade)
NIVRE (stichting Nederlands Instituut van Register Experts)
NIS (beroepsvereniging voor letselschade-professionals)
NLE (branchevereniging van letselschadespecialisten met het NKL)
GAV (Geneeskundig Adviseurs in Verzekeringszaken)
NVvA (Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen)
VHGD (Vereniging voor Herstelgerichte Dienstverleners)
ANWB
Verbond van Verzekeraars
Slachtofferhulp Nederland
De Letselschade Raad

Lees ook onze eerdere berichtgeving over dit onderwerp
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 12-04-2024
Share on: