Welten Groep introduceert Thijs Vermaat als nieuwe CEO

Per 1 mei 2024 zal Thijs Vermaat het leiderschap van Welten Groep op zich nemen, in opvolging van Chris Baelemans, die zijn betrokkenheid bij het opleidings- en detacheringsbedrijf binnen de financiële sector zal voortzetten in een bestuurlijke rol.

Foto:  Chris Baelemans en Thijs Vermaat

Vermaat, die vanaf 1 april bij Welten Groep verbonden zal zijn om kennis te maken met de organisatie en haar medewerkers, brengt een uitgebreide ervaring in de staffingsector met zich mee. Hij maakt de overstap van ManpowerGroup, waar hij sinds 2021 als Managing Director verantwoordelijk was voor IT-detacheerder Experis Nederland. Vermaat ziet zijn nieuwe rol als een kans om samen met het team van Welten Groep de organisatie voor te bereiden op de volgende fase.

Chris Baelemans, aanblijvend als bestuurder, is ervan overtuigd dat Vermaat met zijn leiderschap Welten Groep in staat zal stellen om optimaal te reageren op de snel veranderende marktomstandigheden. Hij benadrukt de noodzaak voor aanpassing aan technologische ontwikkelingen, nieuwe wet- en regelgeving en de uitdagende arbeidsmarkt.

Baelemans prijst de unieke combinatie van detacheren en opleiden binnen de bedrijven van Welten Groep, gericht op de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van financiële professionals. Hij is ervan overtuigd dat Vermaat met een frisse blik de dienstverlening van Welten Groep nog krachtiger zal positioneren en uitbreiden.

Thijs Vermaat heeft sinds 2021 als Managing Director van Experis Nederland bijgedragen aan de groei van de ManpowerGroup Nederland. Hij studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde later een doctoraat in Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vermaat begon zijn carrière bij TNT Post als Programma Manager en heeft vervolgens verschillende leidinggevende functies bekleed bij McKinsey & Company en SparkOptimus.

Detacheringsbedrijf Welten werd in 1992 opgericht door Cees Welten, die in 2016 afscheid nam als CEO. Chris Baelemans begon meer dan 30 jaar geleden, samen met Ron Dukers, het opleidingsinstituut Dukers & Baelemans. Sinds 2015 maakt Dukers & Baelemans deel uit van Welten Groep, waar Baelemans sinds 2016 leiding aan geeft.
Geplaatst op 27-03-2024

< VorigeVolgende >


Share on: