Verliezen Baltimore Bridge zullen maritieme markt onder druk zetten

Morningstar DBRS bespreekt de potentiële impact van de instorting van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore op de wereldwijde verzekerings- en herverzekeringsmarkt.

Foto: ter illustratie

De belangrijkste punten zijn als volgt:

  • De ineenstorting van de Francis Scott Key Bridge en de daaropvolgende blokkade van de haven van Baltimore zullen een groot aantal verzekeringspolissen activeren, waaronder scheepsaansprakelijkheid en romp, eigendom, vracht en bedrijfsschade.

  • Afhankelijk van de duur van de blokkade en de aard van de dekking voor bedrijfsschade in de haven van Baltimore, kunnen de verzekerde verliezen variëren van $2 miljard tot $4 miljard, waarmee de recordverliezen van de Costa Concordia-ramp worden overtroffen.

  • Ondanks de hoge verzekerde verliezen verwacht Morningstar DBRS dat deze beheersbaar zullen blijven voor de verzekeringssector, gezien de omvang en diversificatie van goed gekapitaliseerde verzekeraars en herverzekeraars.


"Naar onze mening zullen deze verliezen de uitdagingen van maritieme verzekeraars verergeren, die de laatste tijd al te maken hebben gehad met problemen door aanvallen van Houthi-rebellen in de Rode Zee," zegt Marcos Alvarez, Managing Directo Morningstar DBRS. "We verwachten ook dat de verliezen als gevolg van de ineenstorting van de Baltimore Bridge zullen leiden tot een opwaartse druk op de prijzen van maritieme verzekeringsdekkingen wereldwijd."

Het commentaar van Morningstar DBRS is HIER te lezen.

Geplaatst op 28-03-2024

< VorigeVolgende >


Share on: