NN Group draagt Koos Timmermans voor als lid van de Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van NN Group N.V. heeft aangekondigd dat zij Koos Timmermans voordraagt voor benoeming als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Het voorstel voor zijn benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en heeft de steun van de Centrale Ondernemingsraad van NN Group. De formele goedkeuring van de voordracht zal plaatsvinden tijdens de jaarlijkse algemene vergadering op 24 mei 2024.

Indien benoemd, zal de heer Timmermans toetreden tot zowel de Auditcommissie als de Risicocommissie van de Raad van Commissarissen. Met een rijke ervaring in de financiële sector, heeft Koos Timmermans diverse senior leidinggevende functies bekleed bij ING Groep N.V., waaronder die van chief risk officer van de Raad van Bestuur in 2007 en chief financial officer in 2017. Bij ING was hij tevens verantwoordelijk voor duurzaamheid, internationale betrekkingen en regelgevingszaken.

Momenteel bekleedt Koos Timmermans verschillende toezichthoudende functies, waaronder lid van de Raad van Commissarissen van Post NL N.V., lid van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO), voorzitter van de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam N.V., en lid van de Raad van Commissarissen van Stichting Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF).

Meer gedetailleerde informatie over de voordracht van Koos Timmermans zal beschikbaar zijn in de uitnodiging voor de jaarlijkse algemene vergadering van 2024, die vanaf 11 april 2024 te vinden zal zijn op de website van NN Group.
 

Geplaatst op 29-02-2024

< VorigeVolgende >


Share on: