Nieuwe masteropleiding voor financials: Integraal Adviseur MKB

De HAN University of Applied Sciences krijgt er een unieke opleiding bij; de 2-jarige deeltijdmaster Integraal Adviseur MKB. De HAN is daarmee de eerste hogeschool in Nederland met een financiële master die specifiek gericht is op het versterken van de adviesrol richting de mkb-ondernemer.

De nieuwe master springt in op de groeiende vraag van het mkb naar financieel professionals die over de grens van het eigen vakgebied heen kunnen kijken en hen integraal kunnen begeleiden bij de complexe vraagstukken waar zij de komende jaren voor staan. De nieuwe masteropleiding start 6 september 2024 bij de HAN in Arnhem. Woensdag 13 maart kunnen geïnteresseerden terecht op de voorlichting op de HAN. 

6 september van start in Arnhem 
Een financieel professional krijgt steeds bredere vragen vanuit het mkb. Op het gebied van duurzaamheid, personeel of digitalisering bijvoorbeeld. Maar ook over nieuwe wetgeving zoals de CSRD. Vraagstukken die veelal sterk met elkaar samenhangen en daardoor ingewikkelder zijn. Dit vraagt breder opgeleide adviseurs die over de grens van hun eigen vakgebied heen kunnen kijken. De deeltijdmaster richt zich op accountants, belastingadviseurs, verzekeringsadviseurs en financieringsadviseurs die hun adviesrol willen versterken en een mastertitel (MSc) willen halen. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met het werkveld en kleinschalig van opzet. Per jaar zijn er slechts 24 opleidingsplaatsen beschikbaar.  


Praktijkgerichte master 
De opleiding Integraal Adviseur MKB is een tweejarige deeltijdmaster en is opgebouwd uit drie modules en zeer praktijkgericht, de adviesvraagstukken uit de beroepspraktijk staan centraal. Tijdens de opleiding vergroot de student de adviesvaardigheden, het persoonlijk leiderschap en het reflectievermogen. De student leert geïntegreerd te denken om zo de vraagstukken bij het mkb in samenhang te analyseren en te adviseren over investeringen, risicomanagement, verduurzaming, toepassing van de CSRD-wetgeving en duurzame inzetbaarheid en daarbij samen te werken met andere financiële experts. Met als resultaat; precies de integrale aanpak waar mkb-ondernemers zo’n behoefte aan hebben om hun bedrijven toekomstbestendig te maken. 

Meer info? Bezoek de Open Avond 
De opleiding is recent goedgekeurd door de NVAO en start voor het eerst in september. Colleges zijn op vrijdag van 9 tot 17 uur. Voorlichting over deze master is te krijgen op de Open Avond van de HAN in Arnhem op 13 maart aanstaande. Meer informatie is ook te lezen op: www.han.nl/master-integraal-adviseur-mkb. 
 

Geplaatst op 01-03-2024

< VorigeVolgende >


Share on: