Wijnand Verschuur directeur Employee Benefits Vanbreda

Per 1 november 2023 is Insucare verdergegaan onder de naam Vanbreda Risk & Benefits. Directeur Wijnand Verschuur gaat binnen Vanbreda de Employee Benefits-tak verder door ontwikkelen. Wat is zijn achtergrond, ervaring en visie?

De vroege jaren
Wijnand is van huis uit bedrijfskundige. Hij begon zijn carrière bij een verzekeraar en werkte daarna bij een pensioenuitvoerder. In 2002 zette hij met een compagnon Insucare op. Een adviesbedrijf, gericht op de zakelijke markt, met als aandachtsgebied pensioen, inkomen en zorgverzekeringen. Wijnand: “We hadden een heel duidelijke visie: Inkomen, Pensioen en Zorg. Als het niet een van die drie was, deden we het niet. We hadden honderd procent focus op de klant.”

Door de jaren heen werd het bedrijf steeds groter. “Wat onze instelling was? Gewoon goed op je centen passen, niet uitgeven wat er niet is en plezier maken met je vak,” vertelt Wijnand. In 2008 begon Insucare ook met het aanbieden van arbodienstverlening.

Samenwerking met Vanbreda
Vanaf 2018 ging het hard. Wijnand: “We hadden steeds grotere bedrijven als klant, een heel fijn team en het ging goed met onze arbodienstverlening. Op een gegeven moment kwam Vanbreda voorbij en zijn we gaan praten. We zochten een samenwerking met een partij die grote klanten kan bedienen en daarnaast een gecertificeerde arbodienst heeft. Al pratende ontdekten we dat onze visies zeer dicht bij elkaar liggen, namelijk het idee dat je als werkgever je werknemers op één moet zetten. Wij zien dat werkgevers die dit doen succesvoller zijn. En bij deze succesvolle ondernemingen willen wij een onderscheidende rol spelen.”

“Gaandeweg werd de samenwerking steeds intensiever. Die verliep erg prettig. Dat riep de vraag op: moeten we nog wel onder eigen vlag verdergaan? En toen vroeg Vanbreda of ik de hele Benefits-tak wilde gaan leiden en uitbouwen. Een mooie kans!”

Insucare gaat sinds 1 november 2023 verder onder de naam Vanbreda Risk & Benefits. ArboTeam blijft bestaan. Daarnaast verhuizen de collega’s van Insucare en Arboteam samen naar een nieuw pand in Eindhoven. Ook onze jongste telg in de familie (Zicht op Beter, bedrijfsartsen) zal binnen afzienbare tijd verhuizen naar de nieuwe locatie.

Employee Benefits: het belang van een integrale aanpak
Bij Vanbreda vinden we het heel belangrijk om zorg, inkomen, pensioen en arbo integraal te benaderen. Alles hangt namelijk met elkaar samen. Een integrale benadering leidt zowel tot een lager ziekteverzuim als tot onderscheidend vermogen op een krappe arbeidsmarkt. Wijnand vertelt: “Pensioen, inkomen, zorg en arbo behandelen we vanuit één concept. Daardoor versterken die elementen elkaar. Een heleboel adviseurs werkten voorheen in afgebakende gebieden: pensioen, muur, inkomen, muur. Door het integraal aan te pakken kom je verder en kunnen we onze klanten beter helpen.”

Samen zorgen voor de mens
Uw financiële risico’s managen we écht samen. Dat is het uitgangspunt van Vanbreda. Voor de Benefits-tak geldt dat we de zorg voor de medewerkers samen met de klant managen. “Hierbij gaat het erom dat we elke klant op een nette manier bedienen. Meer is het niet. Dat kunnen we op alle niveaus doen, ook nu we een grotere internationale partij zijn.” Aldus Wijnand.
“Daarbij richten we ons op de mens, die familie-normen en waarden. Geen private equity, geen hysterische drang naar kwartaalwinstoptimalisatie. Gewoon op de lange termijn gezond groeien. Dát is ook de rode draad van mijn carrière: focus op de mens. Of het nu gaat om mijn eigen medewerkers, mijn klanten of de medewerkers van mijn klanten. Daar ben ik altijd trouw aan gebleven en dat zal ik ook altijd blijven.”

Hoe ziet de toekomst er voor Wijnand uit? “Ik kijk ernaar uit om de dienstverlening van Vanbreda verder uit te bouwen, in Gouda, Eindhoven en de rest van Nederland. Dat lijkt me gewoon hartstikke leuk!”
 
Geplaatst op 14-11-2023

< VorigeVolgende >


Share on: