Unseenlabs breidt satellietconstellatie uit voor maritieme surveillance

Unseenlabs, wereldleider op het gebied van radiofrequente (RF) gegevens en oplossingen voor de geolocatie van zeeschepen, kondigt de lancering aan van BRO-10 en BRO-11, de 10e en 11e satelliet van zijn baanbrekende constellatie* voor de opsporing van schepen op zee.

De lancering staat gepland voor november 2023 in het kader van missie Transporter-9 aan boord van de SpaceX Falcon 9-raket vanaf de Vandenberg-lanceerbasis in Californië. Deze nieuwe satellieten vertegenwoordigen een significante stap voorwaarts in technologische vooruitgang en de uitbreiding van de diensten van Unseenlabs.

Unseenlabs doorbreekt conventionele grenzen door RF-gegevens te verstrekken die gedetailleerde karakterisering van schepen en nauwkeurige geolocatie garanderen. Deze gegevens vinden toepassing in tal van sectoren over de hele wereld, waaronder overheidsinstanties, NGO's, verzekeraars en meer. Terwijl de wereldwijde maritieme omgeving een toename ziet van de activiteiten van niet-coöperatieve schepen, is de behoefte aan betrouwbare en grootschalige surveillancetechnologie van cruciaal belang.
 
Met de toevoeging van de satellieten BRO-10 en BRO-11 aan zijn constellatie, versterkt Unseenlabs zijn vermogen om essentiële RF-gegevens en -oplossingen te leveren aan een steeds groter wordende internationale klantenkring. De uitbreiding van de satellietvloot betekent niet alleen een uitbreiding van het operationele bereik, maar ook een verhoogd vermogen om schepen wereldwijd te monitoren en karakteriseren. Dit benadrukt Unseenlabs' toewijding om eigendommen en mariene ecosystemen te beschermen tegen illegale activiteiten en bedreigingen.
 
Het gebruik van ruimtevaarttechnologie voor maritieme surveillance opent nieuwe perspectieven voor de verzekeringssector. Met de geavanceerde gegevens en nauwkeurige geolocatie-informatie die Unseenlabs biedt, kunnen verzekeraars beter risico's beoordelen en zich aanpassen aan veranderende maritieme omstandigheden. De toevoeging van BRO-10 en BRO-11 aan de satellietconstellatie van Unseenlabs belooft nieuwe mogelijkheden voor verzekeraars om maritieme activiteiten en niet-coöperatieve schepen effectiever te monitoren en te beoordelen.
 
In een wereld waar maritieme veiligheid en risicobeheer steeds belangrijker worden, vertegenwoordigt de uitbreiding van Unseenlabs' satellietconstellatie een cruciale stap voorwaarts in het waarborgen van de integriteit van scheepvaartactiviteiten over de hele wereld. Het biedt nieuwe kansen voor verzekeraars om hun diensten aan te passen aan een snel evoluerende maritieme omgeving en om bij te dragen aan een veiligere en efficiëntere maritieme industrie.
 


*Een constellatie of opstelling is een manier waarbij we systeemenergie als belangrijke informatiebron inzetten om 'verborgen' kennis en dynamieken te verhelderen.
Bron: Unseenlabs
Geplaatst op 27-10-2023

< VorigeVolgende >


Share on: