De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas gaan samenwerken

De Goudse Verzekeringen en verzuimspecialist Sazas starten een samenwerking. Onderdeel van de overeenkomst is dat De Goudse voor 20% gaat participeren in Sazas, De Goudse en Sazas voeren verkennende gesprekken om het productassortiment van Sazas te verbreden met producten voor onder andere WIA, AOV en Ziektewet Eigen Risico van De Goudse. Ook wordt er gekeken naar het ontwikkelen van gemeenschappelijke arbodiensten.

Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse, en Hans van Bussel, algemeen directeur van Sazas.

“Al vele jaren vormen inkomensverzekeringen een van de belangrijkste pijlers van De Goudse”, aldus Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse. “Het uitgangspunt van de samenwerking is om de positie van beide bedrijven in de verzekeringsmarkt te versterken en het mkb nog beter te kunnen bedienen. De bedrijfscultuur en de waarden van onze bedrijven sluiten goed op elkaar aan, dat is een mooi vertrekpunt. Het partnerschap met Sazas draagt daarnaast bij aan onze strategische ambitie om het aanbod van nicheproposities verder uit te breiden.”
 

Hans van Bussel, algemeen directeur van Sazas: “Ik ben verheugd over de samenwerking met De Goudse. Sazas, gespecialiseerd in verzuimverzekeringen en in het verlagen en voorkomen van ziekteverzuim in het mkb, is de laatste jaren uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie met meer dan 70 man personeel. Door het partnerschap met De Goudse kunnen wij onze distributie verbreden en daarnaast nog meer waarde leveren voor werkgevers en werknemers op het gebied van preventie en re-integratie."
 

In overeenstemming met de samenwerkingsovereenkomst worden verdere financiële details over de transactie niet bekendgemaakt. De participatie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

 

Over De Goudse

De Goudse is een allround verzekeraar met een jaarlijkse omzet van € 963 miljoen en zo’n 1500 werknemers. Sinds het bedrijf in 1924 is opgericht is het altijd een familiebedrijf gebleven. Geert Bouwmeester, kleinzoon van de oprichter, is nu bestuursvoorzitter. De Goudse heeft een sterke focus op ondernemers. Al vele jaren specialiseert het bedrijf zich in verzekeringsoplossingen voor bedrijven en in levens-, expat- en reisverzekeringen. De Goudse gelooft in de kracht van onafhankelijk advies en werkt met een landelijk netwerk van onafhankelijke adviseurs, die als geen ander in staat zijn het beste advies te leveren aan hun relaties.

 

Over Sazas

Sazas is verzuimspecialist voor het mkb. Het bedrijf is opgericht in 1993 en vindt haar oorsprong in de agrarische en groene sector. Sazas biedt als verzekeraar verzuimdiensten, begeleidt verzuimtrajecten en pakt verzuim preventief aan.

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 31-05-2023
Share on: