Nieuwe woonvormen nu verzekerd bij Aegon

Aegon lanceert vandaag 4 april 2023 de nieuwe Aegon Opstal- en Inboedelverzekering. Niet alleen zijn consumenten standaard beschermd tegen onderverzekering, ook andere niet-traditionele woonvormen vallen onder de dekking. Zo speelt de verzekeraar onder andere in op de trend van nieuwe, opkomende (samen)woonvormen die ontstaan door de krapte op de woningmarkt.

Maarten de Rooij, directeur Schade Particulier Aegon: ‘De samenleving in Nederland verandert en daar hoort ook bij dat wij als verzekeraar aanpassen en meebewegen. Zo zagen wij vaker mensen ‘onderverzekerd’ na aanpassingen aan hun woning en dat er steeds meer nieuwe woonvormen ontstaan vanwege het woningentekort. Vrienden die samenwonen ‘à la Friends’, de opkomst van tiny houses of een inwonende bejaarde moeder. Al dan niet wonend in een omgebouwd tuinhuis met medische apparatuur. Dat geeft verzekeringsuitdagingen en wij hebben daar nu een antwoord op.’

Standaard verzekerd tegen onderverzekering
Aegon biedt haar klanten in de nieuwe opstal- en inboedelenverzekering standaard garantie tegen onderverzekering. Hierbij garandeert Aegon dat bij een schade het werkelijke schadebedrag wordt vergoed. Ook als het verzekerde bedrag lager is dan de werkelijke waarde. Er staat geen verzekerd bedrag op de polis. Wel is er voor specifieke bezittingen (zoals kostbaarheden en sieraden) maatwerk mogelijk. De hoogte van de premie bepaalt Aegon op basis van verschillende factoren, zoals postcode, oppervlakte van de woning, gezinssamenstelling en de dekking die de klant kiest (bijvoorbeeld basis of royaal).

Verduurzaming woning 
Verder vallen woningaanpassingen voor verduurzamen binnen de dekking. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Dus er zijn geen aparte duurzaamclausules nodig.

De Rooij: ‘Deze woningaanpassingen meeverzekeren vinden wij belangrijk, want door de druk om energiekosten te verlagen en energielabels te verbeteren, zal de verduurzamingsvraag alleen nog maar verder toenemen. Maar niet iedereen denkt bij de aanschaf van zonnepanelen direct aan het aanpassen van hun opstal- of woonverzekering.’

Geplaatst op 04-04-2023

< VorigeVolgende >


Share on: