Jaarverslag Security Delta (HSD)

Het HSD-ecosysteem van de non-profit organisatie Security Delta (HSD) het Nederlandse beveiligingscluster, is divers, stabiel en floreert. HSD levert een breed scala aan activiteiten en services die helpen om van Nederland een veiligere samenleving te maken. In ‘het wereldje’ zijn ze steeds bekender en worden meer en meer erkend als het nationaal veiligheidscluster met de fysieke Campus in Den Haag. Uit het jaarverslag van 2022 blijkt dat ze nagenoeg alle voornemens hebben opgeleverd.

De non-profit organisatie Security Delta (HSD) is het Nederlandse beveiligingscluster. Samen met ruim 275 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen werken zij sinds 2013 samen om het verschil te maken in het beveiligen van onze digitaliserende samenleving. HSD Office heeft in 2022 weer gepresteerd en met en via partners is maatschappelijke en economische waarde gecreëerd. 

Jaarverslag
Nagenoeg alle voornemens uit het jaarplan 2022 hebben ze opgeleverd en ook operationeel en financieel zijn ze in control. In totaal hebben ze met meer dan 110 organisaties gewerkt aan 17 innovatieprogramma’s met € 9,2 miljoen aan uitgelokte investeringen. Ook organiseerden ze 34 kennissessies, de Internationale Cyber Security Summer School, 2 Access to Capital events, 5 Partners for International Business programma's en 3 handelsmissies. HSD trekt zo’n 63.000 bezoekers naarde website www.securitytalent.nl.
 
Drie inhoudelijke hoogtepunten:
  • De opening van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport dat we samen met een Coalition of the Doing van de grond af hebben opgebouwd. Klaar om op te schalen en uit te rollen naar andere sectoren;
  • De toekenning van financiering aan twee door ons opgebouwde consortia met ELSA labs voor ethical legal social aspects en daarmee waarde gedreven AI-toepassingen in het veiligheidsdomein;
  • VNG Principes Digitale Samenleving unaniem aangenomen door alle Nederlandse gemeenten met daarin kennis verwerkt vanuit de living labs veiligheid en projecten van de Impact Coalitie Safety & Security.
 
Joris den Bruinen, algemeen directeur-bestuurder: "In dit jaarverslag verantwoorden we wat we hebben gedaan, hoe dit heeft bijgedragen aan outcome en hoe de financiële middelen zijn besteed. Een overzichtelijke tabel met alle resultaten vindt u op pagina 57. Ik ben trots dat we met ons bevlogen HSD Office team in nauwe samenwerking met onze partners en stakeholders tot deze resultaten zijn gekomen. Samen bereiken we meer." 
Geplaatst op 24-04-2023

< VorigeVolgende >


Share on: