Assurantiekantoren en Saxion slaan handen ineen tegen personeelstekorten

Vandaag hebben toonaangevende assurantiekantoren in Oost-Nederland hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool Saxion. Met dit unieke samenwerkingsverband willen de partijen de tekorten aan personeel op de arbeidsmarkt samen het hoofd bieden.

Om een goede start te maken, hebben de partijen een gezamenlijk programma gelanceerd om studenten van Hogeschool Saxion te interesseren voor financiële dienstverlening. Dit programma omvat gastcolleges, toegepast onderzoek, businesscases en de ontwikkeling van een minor. Om de inspanningen aan te laten sluiten bij benaderingen als Bruto Twents Geluk, werken de deelnemende partijen gedurende drie jaar aan een systeemmapping- en transformatieproces waarmee ze hun strategie zo kunnen uitvoeren dat ze met hun gezamenlijke inspanningen meer bereiken dan individuele activiteiten alleen. Een uitdaging waar helaas veel marktontwikkelingsprogramma's niet in slagen.

"We hopen dat deze samenwerking een krachtige stap is om studenten te enthousiasmeren en te inspireren om aan de slag te gaan in de financiële dienstverlening.” aldus de woordvoerder van de samenwerkende financieel dienstverleners.  “Door deze samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat er meer talenten binnen de financiële dienstverlening komen én blijven. Wat ten goede komt aan de kwaliteit en innovativiteit van de branche". “Alleen door de handen ineen te slaan en gebruik te maken van zittend en nieuw talent bij de verschillende partijen kunnen we uitdagingen die de huidige tijd met zich meebrengt het hoofd bieden. Daarmee zorgen we voor goede en actuele adviezen aan de partners wat bijdraagt aan een goed werkklimaat in onze regio” 

Het programma start binnenkort en de samenwerkende partijen zijn enthousiast over de resultaten die zij hopen te bereiken.
De partijen die deel uitmaken van de samenwerking zijn: Saxion Hogeschool, coöperatie Licent, Soluna Financieel Adviesgroep, Scharenborg bedrijfsverzekeraars, GuHRu HR-Consultants, Jannink en Hofsté Univé, Levers ter Braak risico adviseurs & Financieel Planners, Eurorisk, Koopman Assurantiën, ten Hag makelaars en financiële dienstverleners.
Geplaatst op 12-04-2023

Volgende >


Share on: