Verzekeringsplatform Surebird haalt 750.000 euro groeigeld op

Het in 2022 door Taco van Wachem opgerichte Surebird, is een verzekeringsplatform met als doel consumenten een eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing te bieden voor het beheren van hun verzekeringen. In een interview met de Quote vertelt Taco dat er bijna ‘fluitend’ driekwart miljoen groeigeld voor het bedrijf is opgehaald.

Foto: Oprichter Surebird Taco van Wachem

Op het platform kunnen consumenten een pakketje aan verzekeringen samenstellen en beheren. Ook kunnen schades via het platform worden afgehandeld en kan een verhuizing gemakkelijk worden doorgegeven aan alle betrokken verzekeraars.
 
Volgens Van Wachem zijn Nederlanders wereldkampioen in het verzekeren, maar zijn we minder goed in het beheren van onze verzekeringen. Hierdoor betalen we vaak te veel voor onze verzekeringen en zijn we niet altijd goed verzekerd voor bepaalde risico's. Surebird wil hier verandering in brengen door consumenten te helpen bij het beheren van hun verzekeringen en jaarlijks te controleren of er betere alternatieven beschikbaar zijn.
 
Een belangrijk aspect van Surebird is dat het bedrijf werkt met lagere marges dan concurrenten. Verzekeringsmaatschappijen betalen bij Surebird maandelijks 10% commissie over de aangebrachte verzekeringen, terwijl concurrenten vaak 20% tot ruim een kwart vragen. Van Wachem stelt dat de hoge marges van concurrenten nog dateren uit een tijd waarin verzekeringsagenten een portefeuille hadden met 500 klanten. Surebird wil op schaalgrootte verdienen en niet op de individuele klant.
 
Op dit moment biedt Surebird een pakket van zeven verzekeringen aan, maar zorgverzekeringen zijn nog niet inbegrepen. Van Wachem geeft echter aan dat dit op termijn wel zal worden opgenomen in het aanbod van Surebird.
 
Al met al lijkt Surebird een veelbelovend platform dat kan helpen bij het vereenvoudigen en verbeteren van het verzekeren voor consumenten. Met de recente financieringsronde kan Surebird haar dienstverlening verder ontwikkelen en uitbreiden, waardoor nog meer mensen kunnen profiteren van een eenvoudige en efficiënte manier om hun verzekeringen te beheren.
 
Surebird heeft  €750.000 opgehaald in een financieringsronde. Het grootste deel van deze financiering is afkomstig van EIT Digital en een aantal informele investeerders. Daarnaast heeft het bedrijf een innovatielening ontvangen van de Rabobank. Met deze kapitaalinjectie wil Surebird haar platform verder ontwikkelen en de marketingactiviteiten opschalen.
 
Bron: Quote
 
Geplaatst op 14-03-2023

< VorigeVolgende >


Share on: