Werknemer steelt ruim 500.000 van werkgever in twee jaar tijd

Een man van 30 jaar uit Doesburg is door justitie beschuldigd van het stelen van een half miljoen euro van zijn werkgever. Het geld werd gebruikt om zijn verslavingen aan gokken en cocaïne te financieren.

De man, die zich bewust van zijn daden en berouwvol toont, bekent zijn daden en is begonnen aan een verbetering van zijn leven. Hij legt uit dat hij door zijn diepe verslaving en 11 jaar durende schulden geen andere uitweg zag en dat hij het geld stierf uit noodzaak. Het OM eist 18 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk, plus een proeftijd van 2 jaar, als signaal aan de maatschappij.
 
De man uit Doesburg stal tussen januari 2020 en februari 2022 een bedrag van half miljoen euro van zijn werkgever in Rheden. Hij creëerde facturen voor een bedrijf waar zijn werkgever zaken mee deed en liet deze facturen naar zijn eigen bankrekening sturen. Hij maakte meer dan tweehonderd facturen op deze manier. De diefstal werd onopgemerkt gehouden door de overgangsfase van het bedrijf waar hij werkte. Het werd pas ontdekt toen er nieuwe medewerkers aan boord kwamen en één van hen de boekhouding bekeek.
 
 
De man is momenteel zonder baan maar hoopt binnenkort werk te vinden en zijn schuld af te lossen. Zijn advocaat pleit voor een taakstraf, aangezien de man hard aan zichzelf werkt en anderen met gokverslaving begeleidt.

De uitspraak in deze zaak zal op 20 februari bekendgemaakt worden.
Bron: Omroep Gelderland
Geplaatst op 07-02-2023

< VorigeVolgende >


Share on: