Art Salvage Belgium is verhuisd naar de rand van Antwerpen

Art Salvage Belgium heeft in 2018 zijn intrek genomen in het Belgische Brasschaat. Aangezien restauratie en conservatie van kunstvoorwerpen een uitgesproken intensief werkproces is, is men recent op zoek gegaan naar een nieuwe locatie om de kwaliteit en continuïteit van de diensten te kunnen blijven waarborgen.

De restauratie en conservatie van kunstvoorwerpen is een uitgesproken intensief werkproces waarbij kennis en ervaring, een methodologisch kader en deontologie maar ook opleiding van en kennisoverdracht naar de volgende generatie(s) voorop staan.
Daarom is men op zoek gegaan naar een andere locatie die beter dienst kan doen als studio voor de continuïteit van alle diensten.

In november is de studio betrokken aan de rand van Antwerpen op een kruispunt van belangrijke invalswegen. De studio is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, op deze manier is een vlot woon-werktraject gegarandeerd voor klanten, medewerkers en stagiairs.

Bij de inrichting van de studio (300 m2) is ingezet op preventie, beveiliging, branddetectie, klimatisatie en de organisatie van de diverse werkzones. Bij de inrichting gaat ook specifieke aandacht naar de organisatie van de materialen. Schadelijke, stofvrije, stofrijke en lawaaierige activiteiten worden afgezonderd van elkaar.
 
Kom jij ook kijken?
Ook het Art Research Lab wordt in een aparte zone ondergebracht zodat alle analyses samen kunnen gebeuren. Het atelier wordt volledig uitgerust om meerdere objecten parallel te behandelen en beschikt over een uitgebreid gamma technische apparatuur, ezels en behandelingstafels.

Op verschillende plaatsen wordt afzuiging voorzien voor stof, dampen en geuren die bij behandelingen kunnen vrijkomen.
De missie van Art Salvage Belgium is het duurzaam en ethisch verantwoord conserveren van kunst- en erfgoedcollecties door middel van voorlichting, opleiding en advisering. Daarom is er in de nieuwe studio ook een trainingsruimte opgenomen. Zodoende kunnen wij adequaat opleidingen geven aan hen die willen bijleren.

Het gehele team is momenteel alles aan het inzetten om de studio volledig klaar te hebben voor het nieuwe jaar.
In het nieuwe jaar nodigt Art Salvage Belgium u uit om een kijkje te komen nemen in de nieuwe studio en kennis te maken met enkele nieuwe medewerkers.

Geïnteresseerden kunnen zich HIER aanmelden voor een bezoek aan de studio.

Het nieuwe adres is:
Art Salavge Belgium, Steenovenstraat 2 unit N8, 2390 Malle
Geplaatst op 09-12-2022

< VorigeVolgende >


Share on: