Wanneer spreken we van letselschade?

Wanneer iemand letsel oploopt door een ongeval spreken we van letselschade. Letselschade is niet alleen lichamelijk letsel door verwonding, maar het kan ook psychische schade zijn die u door een ongeval oploopt. Wanneer u letselschade heeft opgelopen kunt u vragen of de persoon of de organisatie die de schade heeft veroorzaakt, deze schade vergoed!

Bijvoorbeeld door een:
  • Verkeersongeluk
  • Bedrijfsongeval
  • Beroepsziekte
  • Medische ingreep
  • Aanval van of ongeluk met dieren
  • Ongeval in of om huis


Heeft u recht op schadevergoeding bij letselschade?
Als u, door een ongeval of door toedoen van een ander, letselschade oploopt, heeft u, in de meeste gevallen, recht op schadevergoeding. Bij het beoordelen of u wel of geen letselschade kunt claimen spelen meerdere factoren een rol. Bovendien kan het aantonen van letselschade door toedoen van een ander (aansprakelijkheid) vaak moeilijk zijn. Stipt letselschade heeft ervaren experts die u helpen. Wanneer u Stipt inschakelt, zorgen zij er samen met u voor dat de aansprakelijke partij uw letselschade gaat betalen. Na een eerste gesprek met Stipt, weet u:

  • Wat de mogelijkheden zijn,
  • Heeft u een vast aanspreekpunt,
  • Wordt alles, door hun experts, voor u geregeld.

De kosten voor Stipt, worden betaald door de tegenpartij als aansprakelijkheid wordt erkend. Is dat niet het geval, dan bent u voor de kosten die Stipt maakt, in de meeste gevallen verzekerd. 
 

Letselschade opgelopen bij een bedrijfsongeval?
Als u letselschade bij een bedrijfsongeval heeft opgelopen heeft u ook recht op een schadevergoeding. Ook hier spelen, voor het claimen van schade, meerdere factoren een rol. Denk hierbij aan de ernst van de schade en hoelang u last heeft van het letsel, maar ook of er eigen schuld in het spel is. Zelfs als er sprake is van eigen schuld kan het nog zo zijn dat de werkgever toch aansprakelijk gesteld kan worden. Volgens de wet moet uw werkgever letselschade altijd doorgeven aan de arbodienst. Bovendien is uw werkgever bijna altijd aansprakelijk voor verwondingen die u oploopt tijdens werktijd. Dat geldt ook voor reistijd tijdens uw werk, van en naar uw werk en voor personeelsuitjes.

Geef letselschade altijd aan!
Het is belangrijk om, als u letselschade heeft opgelopen tijdens uw werk, dit te melden. Bijvoorbeeld bij Stipt Letselschade. Er volgt altijd eerst een kennismakingsgesprek bij u thuis of op het kantoor van Stipt, waarbij de expert kan beoordelen of, en voor welke vorm(en) van schadevergoeding u in aanmerking komt. Als u in aanmerking komt voor schadevergoeding dan wordt de tegenpartij, in dit geval de werkgever, aansprakelijk gesteld. Voor moeilijke letselschade werkt Stipt samen met een gespecialiseerd advocatenkantoor. Heeft u nog vragen neem dan gerust contact op met één van de experts van Stipt letselschade.

 
 
 

Geplaatst op 03-10-2022

< VorigeVolgende >


Share on: