Marc Bosma start bij Marsh als Broking Director General Liability

Na 31 jaar aan de zijde van verzekeraars te hebben gewerkt, maakt Marc Bosma op 1 september de overstap naar Marsh, waar hij aan de slag gaat als Broking Director General Liability. Marc komt bij MS Amlin vandaan waar hij als Lead Underwriter Casualty leiding gaf aan een team van 18 man en deel uit maakte van het Business Management Team Nederland.

Marc startte zijn carrière in 1989 als Insurance Broker bij het toenmalige Blom & van der Aa, een van de rechtsvoorgangers van Aon. Na drie jaar aan makelaarszijde gewerkt te hebben, maakte hij als junior underwiter op de afdeling Varia bij Tollenaar & Wegener Assuradeuren de switch naar verzekeraarszijde. Mede dankzij de diverse overnames die uiteindelijk leidden tot het huidige MS Amlin, bleef Marc gedurende 31 jaar in dienst van het bedrijf. Marc: "Die 31 jaar zijn omgevlogen. Het bedrijf heeft meerdere overnames ondergaan. Het groeide, ik groeide mee en steeds weer veranderde mijn functie. Daardoor heb ik niet het gevoel dat ik al ruim 30 jaar voor een en hetzelfde bedrijf heb gewerkt."
 

In zijn laatste functie bij MS Amlin was Marc verantwoordelijk voor de underwriters die zich bezighouden met zowel beroeps- als bedrijfsaansprakelijkheid. Bij Marsh, waar het aansprakelijkheidsteam is opgesplitst, wordt Marc verantwoordelijk voor de bedrijfsaansprakelijkheidspoot.

Marc: "Ik kan me erg verheugen op de komende tijd. Als ik merk dat iemand gedreven is en met passie zijn werk doet, dan krijg ik daar energie van. Dat geldt niet alleen voor collega's, maar ook voor ondernemers die hun ziel en zaligheid in hun bedrijf stoppen. Ik vind het dan ook geweldig om weer nauw betrokken te zijn bij ondernemers. En eigenlijk is dat wat ik aan verzekeraarszijde gemist heb en wat voor mij een belangrijke reden was om te verkassen. Ik vertrek dus absoluut niet vanwege het werk of de mensen. Sterker nog, ik heb een enorme historie met veel collega's waar ik met bijzonder veel plezier op terugkijk."

 

Het team waar Marc leiding aan gaat geven is kleiner dan wat hij gewend was bij MS Amlin. "Daar ben ik eigenlijk wel blij om, want daardoor kan ik meer tijd besteden aan de klant. En daarnaast kan ik mij concentreren op het verder uitbouwen van de afdeling, iets waar ik, nu ik nog niet eens officieel gestart ben, me al mee bezig heb gehouden. Zo hebben we een geweldige jonge dame uit het buitenland aangetrokken. Het is gaaf dat je jong talent kunt aantrekken, gewoon omdat je de grootste makelaar ter wereld bent en over zoveel kennis en sectorspecialisten beschikt. Het is niet alleen voor mij maar ook voor hen gaaf om in zo'n omgeving te kunnen werken. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat mijn derde doel, het op de kaart zetten van ‘mijn’ afdeling, gaat lukken."

 

Geplaatst op 30-08-2022

< VorigeVolgende >


Share on: