Straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland

In de polisvoorwaarden van motorrijtuigenverzekeringen is geregeld dat men verzekerd is in de landen waarvoor een internationale motorrijtuigenverzekeringskaart (groene kaart) geldig is. Als gevolg van sancties behoren Rusland en Wit-Rusland vanaf 1 juni 2023 niet meer tot het groenekaartsysteem.

Deelname van Rusland en Wit-Rusland aan het groenekaartsysteem eindigt 
Risico voor schade met of door een motorrijtuig in Rusland en Wit-Rusland werden verzekerd, omdat deze landen deel uitmaken van het groenekaartsysteem. Door de sancties is het betalingsverkeer nu moeilijk geworden. De organisatie van de groene kaart (Council of Bureaux) heeft daarom besloten om de deelname van Rusland en Wit-Rusland te beëindigen vanaf 1 juni 2023. 


U bent straks niet meer verzekerd in Rusland en Wit-Rusland 
Het verzekeren van Rusland en Wit-Rusland is voor verzekeraars niet verplicht, omdat deze landen geen onderdeel zijn van de Europese Economische Ruimte (EER). 


VTM kiest er nu al voor om vanaf 1 september 2022, voor nieuwe motorrijtuigen, geen dekking meer te bieden in Rusland en Wit-Rusland. Vanaf de prolongatiedatum van uw verzekering geldt dit voor al uw motorrijtuigen. 

 

Bron: VTM
Geplaatst op 29-07-2022

< VorigeVolgende >


Share on: