Verzekeringsdisruptor Laka ontvangt verdere financiering van Porsche Ventur

Laka de fietsverzekeraar die in het Verenigd Koninkrijk vier jaar op rij de prijs voor 'Beste Fietsverzekeraar' won, heeft extra financiering ontvangen van Porsche Ventures, de venture capital afdeling van Porsche AG. Dit brengt Laka's Series A, geleid door Autotech Ventures, op 13.5 miljoen pond.

Laka zal het nieuwe kapitaal en de netwerkmogelijkheden gebruiken om haar Europese expansie te bevorderen.
Omdat er in Europa geen grote speler is op het gebied van fiets- en e-mobiliteitsverzekeringen, is Laka uniek gepositioneerd en de eerste op de markt met een verzekeringsmodel waarin het belang van de klant tot in de kern is ingebouwd. Laka zal haar productaanbod uitbreiden tot e-scooters, e-bromfietsen en, uiteindelijk, elektrische auto's om partnerschappen in heel Europa, waaronder fabrikanten, retailers en leasingbedrijven, beter te kunnen bedienen. 
 

Over de investering zegt Patrick Huke, Hoofd van Porsche Ventures, Europa & Israël 

"De toenemende digitalisering en verscheidenheid van duurzame mobiliteitsvormen leiden tot de behoefte aan een innovatief en klantgericht aanbod op het gebied van digitale verzekeringen. Met de investering in Laka zijn we verheugd een sterk team te steunen dat de wereldwijde verzekeringsmarkt aanspreekt met een uniek, zeer aanpasbaar en digitaal bedrijfsmodel, dat vooral gericht is op de klantervaring." 

 

Laka zal samen met de bedrijven in de Porsche Ventures portefeuille nieuwe mogelijkheden onderzoeken voor e-mobiliteitsverzekeringen. In eerste instantie wordt een partnerschap aangegaan met het Duitse fietsmerk Cyklaer om nieuwe en bestaande klanten geïntegreerde digitale verzekeringsproducten aan te bieden. Cyklaer zal zich in het rijtje voegen van Laka's partners, waaronder 's werelds grootste sportwinkel, Decathlon, iconische fietsmerken Raleigh en Le Col, en ook Santander Consumer Finance en Monzo. De samenwerking stelt de merken in staat om een complete digitale ervaring aan te bieden waarbij ze hun klanten onmiddellijk kunnen beschermen tegen diefstal en schade op de plaats van verkoop. 

 

Tobias Taupitz, CEO en mede-oprichter van Laka: "2021 was echt een keerpunt voor Laka: we stapten over van een pure direct-to-consumer aanpak naar retail en commerciële partnerships.     

E-mobiliteit geeft wereldwijd een nieuwe definitie aan vervoer, en Laka heeft zich tot doel gesteld de basis te leggen om het e-mobiliteitssegment te ondersteunen in een tijd waarin 'netto nul uitstoot' terecht een belangrijk aandachtspunt is geworden voor consumenten, bedrijven en overheidsbeleid. Om deze verschuiving naar een groenere toekomst te ondersteunen, hebben we een gedurfde visie om 's werelds grootste verzekeraar voor e-mobiliteit te worden." 

 

Laka verzekert nu al veel van de grootste Britse koeriersbedrijven, zoals Zapp, Jiffy en Urbit, maar breidt haar dekking nu ook uit naar commerciële vloten in heel Europa, waar bedrijven die hun materieel willen verschuiven naar groene vervoersmiddelen en e-mobiliteit, door de traditionele verzekeraars onvoldoende bediend worden.

 

Porsche Ventures voegt zich bij de bestaande lijst investeerders, waaronder Autotech Ventures, Ponooc, ABN AMRO Ventures, Creandum, LocalGlobe, 1818 Ventures en Elkstone Partner. Het vertrouwen in Laka werd ook getoond door leiders in de wereldwijde fietsindustrie, met een angel-investering van Zwift CEO en mede-oprichter, Eric Min in januari 2022.


 
Geplaatst op 23-06-2022

< VorigeVolgende >


Share on: