Schademiddag Verbond van Verzekeraars: Samen sterker

Gisteren vond in ‘t Spant! in Bussum de achtste editie van de schademiddag plaats. Met als centraal thema ‘Samen sterker – een duurzame toekomst met kansen voor de schademarkt’ stond de markt stil bij de vraag hoe de schadebranche kan bijdragen aan grote maatschappelijke vraagstukken als klimaatverandering, energietransitie en toenemende cybercriminaliteit.

Gasten werden ontvangen met een lunch, waarna de bijeenkomst geopend werd door Lidwien Suur, voorzitter van het sectorbestuur. Zij gaf onder andere een preview op de jaarcijfers van de verzekeringssector 2021 die eind juni officieel bekendgemaakt worden. De jaarcijfers geven onder andere aan dat het premievolume van de schadesector is gegroeid, het resultaat van de schadesector is stabiel gebleven en de solvabiliteit is ruim boven de norm gebleven.

Na het plenaire deel werden deelnemers opgesplitst in deelsessies om met elkaar thema’s te bespreken, waaronder cyberrisico’s, circulaire economie, het veranderende klimaat, onverzekerbaarheid en de toekomst van de verzekeringsketen.
 

Daan Prevoo
Tijdens de afsluitende plenaire sessie deelde burgemeester van het zwaar getroffen Valkenburg Daan Prevoo zijn ervaringen met de overstromingen in Limburg en riep de markt op om in beweging te komen. Want we zijn nu elf maanden verder en er is nog steeds niets gebeurd. “Als er morgen weer een overstroming plaatsvindt, lopen we tegen exact dezelfde problemen aan.”

In het eerstvolgende nummer van SCHADE magazine volgt een verslag van de Schademiddag.


 

Geplaatst op 17-06-2022

Volgende >


Share on: