Jan-Hendrik Erasmus benoemd tot CFO van Athora Nederlands

Athora Netherlands N.V. heeft vandaag aangekondigd dat Jan-Hendrik Erasmus met ingang van 13 juni 2022 is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur (Chief Financial Officer) van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft zijn benoeming goedgekeurd en de Ondernemingsraad van Athora Nederland heeft een positief advies uitgebracht. Jan-Hendrik volgt Jim van Hees op, die in juni 2021 werd benoemd tot interim CFO van de onderneming.


Jan-Hendrik (1980) was laatstelijk Group Chief Risk Officer van Aviva plc, waar hij verantwoordelijk was voor de functies Risk, Actuarial, Compliance, Financial Crime en Regulatory Affairs. Voordat hij bij Aviva in dienst trad, was Jan-Hendrik Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur van NN Group. Hij kwam bij NN Group van het adviesbureau Oliver Wyman, waar hij partner en hoofd van de Britse verzekeringspraktijk was. Jan-Hendrik heeft zowel de Zuid-Afrikaanse als de Britse nationaliteit.
 
Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland, zei: "Ik ben verheugd Jan-Hendrik te verwelkomen in de Raad van Bestuur van Athora Nederland. Jan-Hendrik is een getalenteerd bestuurder en met zijn diepgaande financiële expertise en brede ervaring op het gebied van kapitaal, financiën en risico's is hij bij uitstek geschikt om leiding te geven aan onze financiële organisatie, nu we onze duurzame groeistrategie blijven uitvoeren. Ik wil Jim persoonlijk bedanken voor zijn toewijding en inzet in het afgelopen jaar. Tijdens zijn periode als interim CFO bij Athora Nederland heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere versterking van onze financiële organisatie. Wij wensen hem het allerbeste in zijn verdere carrière.
 
Jim van Hees zei: "Ik wil de Raad van Bestuur en mijn collega's bij Athora Nederland oprecht bedanken voor het jaar dat ik bij de onderneming heb doorgebracht. Ik heb deel uitgemaakt van een geweldig en professioneel financieel team en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. Ik kijk ernaar uit om de komende weken met Jan-Hendrik samen te werken aan de overgang en wens hem veel succes in zijn nieuwe rol."
 
 
Afhankelijk van werkvergunningsformaliteiten
Geplaatst op 03-06-2022

< VorigeVolgende >


Share on: