Josette Dijkhuizen hoogleraar Duurzame inzetbaarheid ondernemers

Met ingang van 1 mei 2022 benoemt Tilburg University prof. dr. Josette Dijkhuizen tot bijzonder hoogleraar ‘Duurzame inzetbaarheid van ondernemers in Nederland’.

Haar onderzoek richt zich op het vergroten van kennis en begrip van kritische gebeurtenissen in het persoonlijk en werkzame leven van ondernemers, potentiële oorzaken van uitval en mogelijke preventieve interventies. De leerstoel is gevestigd door Movir, inkomensverzekeraar voor zelfstandig ondernemers.
 

De groeiende groep ondernemers is van groot economisch en maatschappelijk belang in Nederland. Uitval of arbeidsongeschiktheid heeft grote implicaties voor deze groep en voor de samenleving. Duurzame inzetbaarheid van ondernemers is dan ook een belangrijk thema. Deze leerstoel richt zich op vragen over de invloed van de levensfase van de ondernemer en diens bedrijf. Ook wordt in kaart gebracht welke kritische gebeurtenissen invloed hebben op het welzijn van ondernemers, de interventies die zij zelf inzetten en het effect daarvan en de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke ondernemers bij al deze factoren.

Yoram Schwarz, directeur van Movir:  “Deze bijzondere leerstoel besteedt aandacht aan actuele thema’s zoals niet eerder op deze schaal heeft plaatsgevonden. Het is goed dat dat nu gebeurt: we leven in een tijd waarin economische en sociale uitdagingen zoals de coronapandemie veel vragen van ondernemers. Wij zijn daarom zeer verheugd met de aanstelling van Josette Dijkhuizen, die onder meer gespecialiseerd is in de psychologie van ondernemerschap. Omdat ze zelf ook ondernemer is, maakt ze als geen ander de verbinding tussen wetenschap en de praktijk.”


Josette Dijkhuizen: "Ondernemen is prachtig maar niet altijd makkelijk. Hoe kunnen we ondernemers zo  goed mogelijk ondersteunen in hun streven om te kunnen blijven ondernemen? Ik kijk er naar uit om met een partij als Movir op zoek te gaan naar het antwoord op die vraag.“


Over Josette Dijkhuizen
Josette Dijkhuizen behaalde haar masteropleiding bij Tilburg University en promoveerde bij het departement Human Resource Studies van TSB. Van augustus 2015 tot augustus 2021 was zij honorair hoogleraar ondernemerschap bij Maastricht School of management. Ook is zij zelf actief als ondernemer op de genoemde thema’s. De leerstoel wordt gevestigd bij het Departement Management van de Tilburg School of Economics and Management.

Geplaatst op 02-05-2022

< VorigeVolgende >


Share on: