DEKRA realiseert omzetstijging van bijna 11 procent

Ondanks de enorme economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie, verwacht DEKRA voor het komende boekjaar een groei van rond de vijf procent. Het aantal medewerkers zal naar verwachting met meer dan 1.000 stijgen. In het tweede jaar van de pandemie bleek hoe veerkrachtig de organisatie is: de omzet steeg met 10,9 procent naar meer dan 3,5 miljard euro 2021.

Foto: Stan Zurkiewicz, voorzitter van de Raad van Bestuur 

Het aantal werknemers in 2021 was 47.770. In 2020 was het aantal werknemers nog 43.990. Met 226,0 miljoen euro lag het resultaat vóór rente en belastingen (EBIT) op het niveau van vóór Corona 2019. De nettowinst steeg rond met 50 procent, ofwel met 47,6 miljoen euro, tot 141,5 miljoen euro in 2021 (vorig jaar: 93,9 miljoen euro) – en lag dus ruim 20 miljoen hoger dan in het succesvolle jaar 2019.
 

Stan Zurkiewicz, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, schrijft deze positieve ontwikkelingen in een woelig economisch klimaat vooral toe aan de sterke marktpositie van het bedrijf, de klantgerichtheid, de inzet van de medewerkers en een versnelde digitalisering. “Wij kennen de behoeften van onze klanten en con-centreren ons op vijf belangrijke focusgebieden waarbinnen wij de digitale diensten van de toekomst ontwikkelen,” aldus de 42-jarige Zurkiewicz die in april het stokje overnam van de vorige langjarige CEO Stefan Kölbl. Binnen de context van digitalisering profiteert DEKRA van geheel nieuwe veiligheidseisen waaraan moet worden voldaan, bijvoorbeeld op het gebied van cyber security en con-nected mobility. Met investeringsuitgaven van ruim 140 miljoen euro in 2021, heeft DEKRA de basis gelegd voor verdere groei rond digitalisering en de interna-tionalisering bevorderd – bijvoorbeeld in de regio Azië-Pacific (APAC). 

 

De nieuwe CEO van DEKRA maakte aan de journalisten in Stuttgart duidelijk dat veiligheidseisen momenteel razendsnel veranderen op grond van een toenemen-de product- en systeemconnectiviteit en klimaatverandering. Terwijl DEKRA zich zal blijven richten op alle veiligheidsaspecten voor mensen, staat ook de digitale veiligheid van persoonsgegevens en netwerksystemen hoog op de agenda. “Wij hebben onze strategische positionering verbeterd en hebben digitale veiligheid en duurzaamheid aan onze Strategy 2025-strategie toegevoegd,” aldus Stan Zurkiewicz. “Beide aspecten maken nu deel uit van ons DNA.” Dit blijkt tevens uit DEKRA’s strategische doelstelling om in 2025 CO2- neutraal te zijn.


 
Geplaatst op 12-05-2022

< VorigeVolgende >


Share on: