Werknemers met digitale skills blijft wereldwijd een van de grootste uitdagingen

Meer dan tweederde van organisaties in Europa geeft de voorkeur aan het aanbieden van een competitief beloningspakket voor werknemers met essentiële digitale skills. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van WTW.

Het aantrekken en behouden van werknemers met digitale skills blijft wereldwijd een van de grootste uitdagingen voor organisaties. Als gevolg daarvan heeft de schaarste aan werknemers met deze skills een impact op de groei en digitale transformatie van veel organisaties.

 

De noodzaak om inzicht te krijgen in opkomende digitale skills en hoe deze salarissen beïnvloeden, wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Volgens WTW’s Artificial Intelligence and Digital Talent compensationsurvey rapport, is slechts 15% van de deelnemende organisaties in Europa volledig voorbereid op hun digitale transformatie, terwijl 9% nog helemaal geen actie heeft ondernomen.

 

"Een gebrek aan marktinzichten voor digitale skills heeft eraan bijgedragen dat bedrijven niet in staat zijn om voldoende werknemers met deze skills aan te trekken. Om een concurrerend beloningspakket te kunnen aanbieden, moeten bedrijven inzicht hebben in de digitale skills die in opkomst zijn en hoe deze competitieve salarissen kunnen beïnvloeden", zegt Michiel Klompen, Digital Product Lead, Work & Rewards, WTW

 

Met de lancering van WTW's SkillsVue - Europe software, kunnen organisaties toegang krijgen tot betrouwbare inzichten in de trends en premiums voor digital skills in heel Europa. Bedrijven beseffen dat ze een voordeel op hun concurrenten kunnen behalen, als ze hun beloningspakket vormgeven op basis van deze betrouwbare en unieke marktinzichten.

 

Klompen: "Het aanhoudende tekort aan digitale skills zet bedrijven onder druk om voor een andere aanpak te kiezen. Bedrijven die afwachtend zijn, zullen problemen blijven ondervinden met het werven van werknemers. Het is daarom belangrijk een gedifferentieerd en competitief beloningspakket aan te kunnen bieden. Om dit vorm te geven, zijn betrouwbare inzichten voor digitale skills benodigd, zoals die beschikbaar zijn in SkillsVue – Europe."

 

SkillsVue - Europe komt beschikbaar in april 2022.

Geplaatst op 30-03-2022

< VorigeVolgende >


Share on: