Howden neemt Italiaanse verzekeringsmakelaar Assiteca over

Howden Group Holdings heeft op 1 maart een overeenkomst getekend voor de overname van de Italiaanse verzekeringsmakelaar Assiteca. Met deze overname wil Howden zijn positie in Europa en met name in Italië verstevigen.

Howden Group, met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, is actief in 45 landen in Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Afrika, de VS en Latijns-Amerika. Met 10.500 werknemers, 1,4 miljard pond aan inkomsten en meer dan 17 miljard dollar aan beheerde premies is het een van de grootste internationale verzekeringsintermediairgroepen ter wereld. Assiteca is de grootste makelaar met hoofdkantoor in Italië en is met 750 werknemers actief in 19 steden in Italië, alsook in Spanje en Zwitserland, met een omzet van makelaarscommissies van ongeveer 90 miljoen euro.
 
Met deze transactie zal Assiteca's regionale aanwezigheid en sterke positie in het middensegment van de markt combineren met Howden's internationale expertise in grotere ondernemingen, gespecialiseerde segmenten en herverzekeringen. 
 
Onder voorbehoud van de voltooiing van de transactie, zullen verschillende leden van het management van Assiteca sleutelposities behouden in het management van de onderneming. In het bijzonder zal Luciano Lucca aanblijven als voorzitter van de raad van bestuur, Gabriele Giacoma zal aanblijven als Chief Executive Officer, en Nicola Girelli zal aanblijven als financieel directeur.
 
José Manuel González, CEO van Howden Broking Group: "Het toevoegen van Assiteca aan Howden is goed voor onze klanten, collega's en de verzekeringsmarkt. Onze toewijding om een leidend makelaarsbedrijf op te bouwen in Italië, en meer in het algemeen in Europa door samen te werken met het leidende ondernemerstalent in de door ons gekozen markten om de cliënten keuze te bieden, is onwrikbaar. Assiteca is al een belangrijke partner van onze bredere Groep in Italië via ons zusterbedrijf DUAL Italia, en dus weten we goed dat Luciano en Gabriele een team hebben opgebouwd dat een visie deelt met Howden: kwaliteitsservice en oplossingen leveren aan onze klanten, met een persoonlijk tintje en gedreven door de kern van werknemersparticipatie. Het is mijn overtuiging dat we samen met onze bestaande makelaarsactiviteiten in Italië, waaronder de getalenteerde teams van Andrea Scagliarini en Tower, en met de extra inzet van onze internationale specialistische expertise en activiteiten, een nieuwe kracht zullen zijn in de Italiaanse makelaardij."
 
Luciano Lucca, oprichter van Assiteca en voorzitter van de Raad van Bestuur, verklaarde: "De combinatie van Assiteca en Howden betekent een zeer belangrijke verandering voor de verzekeringsmakelaardij. In feite zal hierdoor een nieuwe internationale reus in Italië ontstaan, die een aanzienlijke waarde en dynamiek aan de markt zal toevoegen. Ik ben overtuigd van deze transactie, omdat ik, net als in de vijftig jaar dat ik in het bedrijfsleven actief ben, graag in de toekomst investeer."
 
Roberto Quagliuolo, Head of Private Equity Italy bij Tikehau Capital: "We zijn vereerd om te hebben deelgenomen aan deze stap van de reis van Assiteca naast de heer Lucca en het topmanagement van het bedrijf. Sinds onze toetreding in november 2019, heeft Assiteca een aanzienlijke groei gerealiseerd, zowel organisch als door overnames en op zijn digitale transformatie. Wij zijn van mening dat Howden een uitstekende partner is voor de volgende fase van de ontwikkeling van Assiteca en dat deze transactie het bedrijf de mogelijkheid biedt om de Italiaanse pijler te worden in de vestiging van deze toonaangevende internationale makelaarsgroep op de Europese markt."
Geplaatst op 11-03-2022

< VorigeVolgende >


Share on: