AutoScout24 verwerft meerderheidsbelang in AUTOproff

Het Europese online autoplatform AutoScout24 heeft een overeenkomst gesloten om een meerderheidsbelang te verwerven in digitaal groothandelsplatform AUTOproff, een snelgroeiend Europees B2B-platform voor auto’s. Het managementteam van AUTOproff zal een belang behouden en het bedrijf blijven leiden. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond.

De overname voegt de groothandel toe aan het aanbod van AutoScout24 en stelt autobedrijven in staat om auto’s in heel Europa digitaal te verkopen en te verwerven, zowel op retail- als op groothandelsniveau. Met de overname van AUTOproff krijgen de klanten van AutoScout24 toegang tot nieuwe voorraadbronnen en tot nieuwe oplossingen om de efficiëntie van hun inruil- en groothandelsactiviteiten te verbeteren.


AUTOproff is een digitaal B2B-platform voor auto’s waarmee autobedrijven naadloos voertuigen kunnen verkopen en verwerven via online veilingen. AUTOproff heeft een uitstekend track record van groei sinds de oprichting in 2013 en heeft in 2021 meer dan 120.000 auto’s geveild. AUTOproff is het toonaangevende digitale B2B-platform in Denemarken en heeft een snelgroeiende aanwezigheid in heel Europa. De combinatie met AutoScout24 zal de Europese expansie van AUTOproff helpen versnellen.


Edgar Berger, CEO van AutoScout24, zegt: "AUTOproff is de perfecte aanvulling op het aanbod van AutoScout24. AUTOproff is opgericht door autobedrijven voor autobedrijven en biedt eersteklas oplossingen voor inruil- en B2B-transacties. Met deze overname wordt AutoScout24 een one-stop oplossing voor digitale retail en digitale groothandel van auto's in Europa."


Jesper Ratza, CEO en oprichter van AUTOproff, zegt: "Als ervaren autohandelaar heb ik AUTOproff opgericht om de dealergemeenschap te helpen de omzet en winst uit de handel in gebruikte auto's te vergroten. Onze samenwerking met AutoScout24 zal ons helpen om onze B2B-oplossing snel uit te breiden in heel Europa en de totstandkoming mogelijk maken van Europa's eerste volledig geïntegreerde C2B-B2B-B2C-oplossing voor de handel in gebruikte auto's. Ik ben trots en enthousiast over wat deze samenwerking kan bijdragen aan de toekomstige groei en winstgevendheid van de Europese community van autohandel.


Over AUTOproff
AUTOproff is een opkomende Europese leider in digitale dealer-to-dealer handel, met meer dan 120.000 geveilde auto's in 2021. AUTOproff werd in 2013 opgericht om de B2B-handel in voertuigen te digitaliseren en autobedrijven te helpen hun omzet te verhogen en hun winst uit de handel in tweedehands auto's te verbeteren. AUTOproff is een volledig transparant, digitaal B2B-autoplatform, waar professionals naadloos en veilig voertuigen rechtstreeks kunnen kopen via de online veiling van AUTOproff, met een uniek aanbod van geïntegreerde on-demand handelsdiensten (waaronder autotaxatie ter plaatse, advies over groothandelsprijzen, gegarandeerde minimumprijzen, veilige handel op escrowbasis en autotransport) of auto's kunnen verkopen via de volledig beheerde, end-to-endsellingdienst van AUTOproff. AUTOproff biedt ook C2B-weboplossingen voor dealers, interne digitale handelsoplossingen voor grotere dealergroepen en hun ecosystemen, evenals speciale bedrijfsoplossingen voor leasing-, verhuur- en verzekeringsbedrijven. Meer informatie is beschikbaar op www.autoproff.com.

Geplaatst op 29-03-2022

< Vorige


Share on: