Achmea benoemt Michiel Delfos tot lid Raad van Bestuur en CRO

Michiel Delfos wordt per 12 april 2022 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Risk Officer (CRO) van Achmea. Hij vult de vacature in die is ontstaan door het recente terugtreden van Henk Timmer.

Michiel Delfos startte begin 2014 bij Achmea als directeur schadeverzekeringen. In oktober 2015 werd hij voorzitter van de divisie Schade & Inkomen. Eerder vervulde Michiel diverse management- en directiefuncties bij Delta Lloyd en ABN AMRO Verzekeringen. Hij studeerde Internationaal Economisch Recht aan de Universiteit van Leiden. 

Brede ervaring in financiële dienstverlening 
Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Michiel Delfos is een veelzijdig bestuurder met ruime nationale en internationale ervaring in financiële dienstverlening. Daarnaast beschikt hij over uitgebreide kennis op het gebied van risk management en compliance in complexe financiële instellingen. Ik ben er trots op dat we iemand uit onze eigen organisatie in de Raad van Bestuur mogen verwelkomen en kijk uit naar onze samenwerking.”

Jan van den Berg, voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea: “Michiel Delfos heeft de afgelopen jaren een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en het succes van de divisie Schade & Inkomen van Achmea. Ik ben blij dat we de Raad van Bestuur met hem weer op volle sterkte kunnen brengen. Zijn benoeming leidt tot een goede combinatie van deskundigheid, ervaring, leiderschapsvaardigheden en persoonlijkheden in de Raad van Bestuur.”

Samenstelling bestuur
In de nieuwe samenstelling bestaat de Raad van Bestuur van Achmea uit Bianca Tetteroo (voorzitter), Michel Lamie (vicevoorzitter en CFO), Michiel Delfos (CRO), Daphne de Kluis, Robert Otto en Lidwien Suur.

De benoeming van Michiel Delfos is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en voorzien van een positief advies door de centrale ondernemingsraad. Zijn benoeming wordt op 12 april 2022 besproken in de Algemene Vergadering van Achmea.
Geplaatst op 08-03-2022

< VorigeVolgende >


Share on: