Schademeldingen stromen binnen

De drie stormen die Nederland de afgelopen dagen hebben belaagd, leiden tot veel schademeldingen Tot nu toe is het aantal meldingen al opgelopen naar zeker 20.000. De komende dagen zal dit aantal nog verder oplopen. In aanloop naar de stormen hebben verzekeraars via diverse kanalen tips gegeven hoe schade te voorkomen en hebben schadebedrijven de 24/7-service bij calamiteiten onder de aandacht gebracht.

Het aantal schademeldingen bij Nationale-Nederlanden en de labels OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren lag zaterdag om 12 uur op bijna 2000 particuliere en ruim 100 zakelijke meldingen

Bij Interpolis zijn er vanaf woensdagavond al meer dan 11.000 meldingen binnengekomen en verzekeraar Univé meldt 8000 schades met naar schatting 9 miljoen euro aan schade. 

De schademeldingen komen vanuit het hele land, maar bij Interpolis komen er relatief veel meldiingen uit Zuid- en Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Nationale-Nederlanden en Centraal Beheer melden ook al dat ze inmiddels duizenden schademeldingen hebben ontvangen. 

Het betreft met name schades aan woningen, zoals losgewaaide dakpannen, maar ook zonnepanelen, hele daken en schuttingen. Verder zorgen vallende takken en bomen voor veel schade.

Het is nog onbekend hoe groot de landelijke schade is van de stormen. Naar verwachting komt het Verbond van Verzekeraars later vandaag met een eerste schatting van de omvang van de schades.

Lees hier de reactie van het Verbond van maandagmiddag 21 februari 2022.
 
Geplaatst op 21-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: