Schadeherstellers zetten zich schrap voor storm Eunice

Schadeherstellers zetten zich schrap voor de storm Eunice. Huiseigenaren wordt geadviseerd om preventieve maatregelen te nemen om zoveel mogelijk schade te voorkomen.

“Na Dudley is het aan te raden om het dak te controleren om te checken of alle pannen nog op hun plek liggen. Dat is ook van groot belang om extra schade door Eunice te voorkomen. Ook het controleren van de bevestigingen van lichtkoepels kan zeker geen kwaad”, aldus Gerard Engelenburg, directeur van MainPlus Schadeherstel, die de schades voor de Nederlandse verzekeraars afhandelt. “Daarnaast doen mensen er goed aan om buitenmeubilair in de schuur op te bergen of vast te binden, zodat dit geen schade aan het huis kan veroorzaken als het wegwaait.”

 

Code oranje
Vanaf vrijdag verwacht het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) in het hele land zeer zware windstoten tot 120 kilometer per uur. Aan de kust en boven het IJsselmeer kan dat zelfs 130 kilometer per uur worden. Het KNMI heeft vrijdag voor het hele land code oranje uitgevaardigd.

 

De schade die storm Dudley aan huizen in Nederland heeft aangericht valt tot dusver mee, aldus MainPlus. Van Engelenburg verwacht echter grote drukte in zijn meldkamer na storm Eunice, die naar verwachting een stuk zwaarder wordt dan Dudley.

 

Schadebedrag Dudley valt mee
MainPlus heeft sinds donderdagochtend tientallen schademeldingen gekregen naar aanleiding van storm Dudley, zegt Van Engelenburg. Daarbij valt volgens hem op dat de schades over het hele land verspreid voorkomen. Een duidelijk epicentrum is er in dit geval niet. “Het gaat vooral om schades aan daken: afgewaaide dakpannen, opengewaaide daken en af en toe een losgekomen lichtkoepel of losgekomen deklijsten”, aldus Van Engelenburg.

 

De schadebedragen vallen volgens hem erg mee, dat is ook de indruk die hij krijgt na het spreken met een aantal verzekeraars. “Het is natuurlijk vervelend, maar in de meeste gevallen is het een kwestie van een ladder neerzetten en nieuwe dakpannen neerleggen. Qua schadebedrag komt dit niet in de buurt van bijvoorbeeld de valwind in Leersum in juni.”

Geplaatst op 18-02-2022

< VorigeVolgende >


Share on: