Woodgate & Clark verduurzaamt met partnership Trees for All

Schade-expertisebureau Woodgate & Clark heeft zich in januari 2022 verbonden aan Trees for All. Het doel: compensatie van de CO2-uitstoot van het expertisebureau. Voor iedere expertiseopdracht plant Trees for All een boom aan: in Nederland en in het buitenland, op locaties die de longen van de wereld zijn.

Erwin Dijkhuis, managing director van Woodgate & Clark Nederland, legt de commitment uit: “Als schade-experts rijden wij zo’n 400.000 km per jaar. Dat betekent een uitstoot van zo’n 47.600 kg CO2, bij een gemiddelde uitstoot van 119 gram per km. Met een nieuwe boom voor ieder dossier, reduceer je per dossier 25 kg. Dat is 75.000 kg voor 3.000 dossiers in 2021. Ruim genoeg om ook onze uitstoot op kantoor te compenseren. Het aantal dossiers dat wij behandelen groeit jaarlijks, waardoor ook jaarlijks meer bomen zullen worden geplant.”

Directe winst dankzij aanplant bomen
Andere spelers kiezen voor elektrificatie van het wagenpark. Dat ligt ook voor Woodgate & Clark in het verschiet, maar: “Elektrisch rijden biedt op dit moment nog niet genoeg bereik. We werken natuurlijk veel vanuit huis, waar niet al onze experts laadpunten kunnen plaatsen. Ook zijn de laadpunten in steden vaak bezet. Daarbij is ons wagenpark relatief zuinig, want vrij nieuw. Nieuwe auto’s de deur uitdoen is ook niet duurzaam. Wij verwachten dat het bereik van nieuwe elektrische auto’s in 2023 voldoende zal zijn. Aan het einde van de leasecontracten gaan we kijken naar de beste oplossing”, zegt Dijkhuis. “Bomen planten levert ondertussen directe winst op, met aantoonbare reductie van CO2.”

Betrouwbare partij voor verduurzamingsdoelen
Het expertisebureau heeft in de zoektocht naar een partner voor de gewenste CO2-compensatie ook goed gekeken naar de reputatie van het bedrijf. Dijkhuis: “Aansprekende spelers bieden reeds hun steun aan Trees for All. Daar sluiten wij ons graag bij aan.”
Trees for All betrekt in regio’s als Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië de bevolking en met name de boeren bij de aanplant. De boeren helpen met de aanplant in opdracht van Trees for All.  Verder leert Trees for All de voeren de bomen te cultiveren, dat zo indirect bijdraagt aan de armoedebestrijding. 
Woodgate & Clark wilde ook een lokale impact. “Trees for All plant 50% van ‘onze’ bomen in Nederland, waarbij ook goed wordt gekeken naar het leefgebied van dieren en de benodigde beplanting met struiken”. Zo worden zogenaamde ‘leefbossen’ aangelegd, besluit Dijkhuis.

Over Woodgate & Clark
Als jonge en hard groeiende schade-expertiseorganisatie specialiseert Woodgate & Clark zich in zakelijke en complexe schade en met name high-end particuliere schade. Ook hebben de schade-experts veel ervaring met calamiteitenrespons. In partnerships met klanten draagt het schadebedrijf bij aan structurele schadelastverlichting én de loyaliteit van verzekerden. 
Geplaatst op 21-01-2022

< VorigeVolgende >


Share on: