SOCOTEC Group neemt Inpijn Blokpoel Ingenieurs over

Na de overname van de Hanselman Groep in 2021, kondigt de SOCOTEC Group de tweede overname op de Nederlandse markt aan: Inpijn Blokpoel Ingenieurs, specialist op het gebied van geo- en milieutechnische advisering. Hanselman Groep biedt technische expertise aan op het gebied van schadebeheer, bouwkundige opname- en controlediensten en technische inspecties in de bouw- en infrastructuurmarkten. Beide bedrijven blijven zelfstandig.

Het hoofdkantoor van Hanselman in Oosterbeek

Ook al blijven zowel Hanselman als Inpijn Blokpoel zelfstandig, ze zullen samen veel sterker staan en de ontwikkeling van een sterk SOCOTEC merk in Europa ondersteunen.

Fred van der Zee, Directeur Expertise Hanselman Groep, geeft aan dat de overname de positie van Hanselman in de markt versterkt. “Inpijn Blokpoel Ingenieurs is een naam in de markt als het gaat om Geotechnisch- en Geohydrologisch onderzoek en advies, Funderingstechnieken, Bouwputten, Grond- en Waterkeringen en Omgeving Beïnvloeding. Door de uitbreiding van de bewezen deskundigheid van Inpijn Blokpoel Ingenieurs in de Bouw- en Infrasector zijn wij in staat onze diensten op het gebied van Risico Analyse, Vooropnamen, Monitoring, Inspecties en Claims onder de vlag van SOCOTEC uit te breiden naar het hoogste niveau. Dit sluit perfect aan bij onze ambities om het verschil te maken voor onze relaties bij hun steeds complexere risico- en schadevraagstukken”, aldus Fred van der Zee.


Met een gecombineerde omzet van bijna € 25,0 miljoen in Nederland is SOCOTEC nu een belangrijke speler in Nederland en de enige die een dergelijk scala aan diensten kan aanbieden aan de lokale bouw- en infrastructuurmarkten.

Dankzij de overname van Inpijn Blokpoel Ingenieurs versterkt SOCOTEC zijn positie in de Nederlandse bouw- en infrastructuur op het gebied van TIC, ofwel test-, inspectie- en certificatiediensten. Dankzij deze uitbreiding kan het bedrijf zijn klanten nog beter van dienst zijn. De SOCOTEC Group heeft de ambitie om toonaangevend in Nederland te worden in test-, inspectie- en certificatiediensten in de bouw- en infrastructuursector, gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw of een infrastructureel project.

 

Inpijn Blokpoel Ingenieurs, opgericht in 1975 en gevestigd in Son, vlakbij Eindhoven, heeft meer dan 100 werknemers en een omzet van ruim 12 miljoen euro. Met drie hoofdlocaties in het land (Son, Waddinxveen en Groningen) is het een belangrijke speler op het gebied van geotechniek, monitoring en milieutechniek, enkele van de kernactiviteiten van de SOCOTEC Group, die de ambitie heeft om wereldwijd de groeiende uitdagingen van milieu-, energie-, regelgevings- en digitale transities in de bouw- en infrastructuursectoren aan te gaan.

 

Inpijn Blokpoel Ingenieurs is een specialist op het gebied van geo- en milieutechnische advisering, waarbij het benodigde onderzoek wordt uitgevoerd met het modernste onderzoeksmaterieel. Tevens beschikken zij over een (geavanceerd) geotechnisch laboratorium. Adviesdiensten worden geleverd op het gebied van ondermeer gebouwfundaties, bouwputten, bemalingen, windturbines, logistieke centra, schade analyses, geofysica, en dijken. Tijdens de uitvoering kan de volledige geotechnische begeleiding en monitoring door eigen personeel worden verzorgd. Inpijn Blokpoel Ingenieurs doet dit voor aannemers, vastgoedontwikkelaars, constructiebureaus, grote ingenieursbureaus, maar ook particulieren en uiteraard voor de meeste waterschappen in Nederland, gezien zijn specifieke knowhow op het gebied van dijken.

De kernexpertise van Inpijn Blokpoel Ingenieurs op het gebied van geotechniek is zeer complementair met de Hanselman Groep, die in augustus 2021 werd overgenomen door de SOCOTEC Group.

 

Hervé Montjotin, CEO van de SOCOTEC Group, zegt: "Ik ben verheugd Inpijn Blokpoel Ingenieurs in onze groep op te nemen. De gedegen reputatie van Inpijn Blokpoel in Nederland en de ondernemende cultuur passen uitstekend bij onze organisatie en onze internationaliseringsstrategie. Bovendien verbreedt Inpijn Blokpoel Ingenieurs ons dienstenaanbod in Nederland na de overname van Hanselman Groep. Ten slotte vormt Inpijn Blokpoel Ingenieurs een aanvulling op ons bestaande netwerk van pan-Europese deskundigen op het gebied van geotechniek en monitoring in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië, waarvan ik zowel grote technische synergieën als commerciële voordelen verwacht.”

 

Erik Geurtjens, Managing Director van Inpijn Blokpoel Ingenieurs voegt hieraan toe: "Aansluiting bij de SOCOTEC Group is een geweldige kans voor onze organisatie, onze mensen, maar met name ook onze klanten. Met de steun van SOCOTEC en zijn technische expertise, zullen we in een nog betere positie verkeren om te bereiken waar we als team de afgelopen 45 jaar naar gestreefd hebben: het minimaliseren van de geo- en milieutechnische risico’s voor onze klanten bij de ontwikkeling van bouw- of infrastructurele projecten, waarbij uiteraard altijd wordt gezocht naar de economisch meest voordelige optie. In de nabije toekomst zullen we onze markt met aanvullende diensten verder kunnen uitbreiden, waarbij we onze klanten kunnen bedienen gedurende de gehele levenscyclus van een project.”

Geplaatst op 25-01-2022

Volgende >


Share on: