ReulingSchutte viert tienjarig jubileum

Saskia Reuling en Eva Schutte, oprichters van ReulingSchutte, vieren 1 november van dit jaar samen met hun collega's het tienjarig jubileum van hun kantoor. Ook verwelkomen zij Anneleen Broekhuijsen-Molenaar en Margot van Cleef-Metsaars, respectievelijk rechter bij het gerechtshof Amsterdam en het gerechtshof Den Haag, als nieuwe mediators van het kantoor.

ReulingSchutte bestaat in november tien jaar. Een bijzonder moment voor oprichters Saskia Reuling en Eva Schutte. Het Amsterdamse kantoor is in de loop der jaren uitgegroeid tot toonaangevende speler op het gebied van zakelijke mediation. "Eva en ik zagen dat mediation een uitstekend alternatief is voor de traditionele geschillenbeslechting, een gat in de markt. Wij zijn er trots op dat ReulingSchutte in tien jaar tijd is uitgegroeid tot een sterk merk", aldus Saskia Reuling. 

 
Raadsheren Margot van Cleef-Metsaars en Anneleen Broekhuijsen-Molenaar treden op respectievelijk 1 september en 1 november toe tot ReulingSchutte. Eva Schutte: "Wij zijn verheugd met de komst van deze juridische zwaargewichten. Naast hun praktijk als zakelijk mediator gaan zij zich namens ons kantoor ook inzetten als procesbegeleider, onafhankelijk voorzitter, arbiter en bindend adviseur. Ook in die vormen van ADR (alternative dispute resolution) is ReulingSchutte steeds meer actief."

Anneleen Broekhuijsen-Molenaar: "Bij mediation kijk je niet alleen naar het juridische conflict maar betrek je in een vroeg stadium de verschillende belangen en achtergronden van een conflict. Voor veel partijen is mediation een veel prettiger en toegankelijker manier om een conflict op te lossen dan de gang naar de rechter. Ik kijk uit naar de overstap." Ook Margot van Cleef-Metsaars verheugt zich op de nieuwe uitdaging bij ReulingSchutte: "Als mediator kijk je met partijen niet zozeer naar het verleden, maar naar het hier en nu en naar de toekomst. Mijn vak is om partijen in beweging te brengen, zodat zij het goede gesprek weer kunnen voeren. Ik zie mediation als een creatief en oplossingsgericht proces waarbij ik mijn jarenlange ervaring als rechter goed kan inzetten." 
 
Saskia Reuling en Eva Schutte voegen toe: "Wij vinden het een mooie ontwikkeling dat naast advocaten nu ook leden van de rechterlijke macht, die nog jaren als rechter zouden kunnen fungeren, toch hun weg naar ons kantoor weten te vinden en de overstap maken. Het laat duidelijk de ontwikkeling van ons kantoor en ons vak zien in termen van aantrekkelijk carrièreperspectief, maar ook van dienstverlening."  
 
Over ReulingSchutte
ReulingSchutte is gespecialiseerd in zakelijke mediation en alternatieve geschillenbeslechting zoals arbitrage, bindend advies en procesbegeleiding. De 17 mediators en arbiters die zijn verbonden aan ReulingSchutte bieden vanuit hun juridische achtergrond oplossingsgerichte begeleiding op hoog niveau. Naast het zichtbaar maken van de zakelijke en commerciële belangen van de partijen is er steeds oog voor de communicatie en de persoonlijke aspecten die bij zakelijke geschillen eveneens een rol spelen. Daarnaast richt ReulingSchutte zich op het uitvoeren van vertrouwelijk onderzoek. www.reulingschutte.nl
 
Geplaatst op 12-10-2021

< VorigeVolgende >


Share on: