Faillissementen onverminderd laag

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is licht gestegen. Er zijn in september 18 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag niettemin onverminderd op een laag niveau.

Aantal faillissementen onveranderd op laag niveau
Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af.

Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In augustus 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook een maand later bleef het aantal faillissementen relatief laag.


Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in september 112 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 18. Dit zijn er wel 6 minder dan in augustus.


De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de sector verhuur en overige zakelijke diensten.

Geplaatst op 12-10-2021


Share on: