Daphne de Kluis wordt benoemd tot lid Raad van Bestuur Achmea

Daphne de Kluis wordt per 12 oktober 2021 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Zij vult de vacature in die ontstond door het vertrek van bestuursvoorzitter Willem van Duin en de benoeming van Bianca Tetteroo op die positie in april. Daphne de Kluis komt van ABN AMRO, waar zij CEO Commercial Banking en lid van het Executive Committee was.

Daphne de Kluis wordt bij Achmea verantwoordelijk voor de onderdelen Pensioen & Leven, Achmea Pensioenservices, Achmea Investment Management, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Achmea Bank. Haar benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en wordt nog besproken op de Algemene Vergadering van Achmea.

Lange carrière bij ABN AMRO 
Daphne de Kluis trad in 1998 in dienst bij ABN AMRO. Na diverse functies binnen Commercial Clients en Corporate & Institutional Banking werd zij in 2009 Global Head of Debt Solutions en in 2013 Global Head of Financial Restructuring & Recovery. In 2017 volgde haar benoeming tot CEO Commercial Banking en werd zij lid van het Executive Committee van ABN AMRO. 
Daphne de Kluis studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is lid van de Raad van Commissarissen van Euronext Amsterdam en Stadsherstel Amsterdam.  
 
Ervaren bestuurder 
Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Daphne de Kluis is een veelzijdig bestuurder met ruime nationale en internationale ervaring en is een grote aanwinst voor ons team. De Raad van Bestuur kijkt uit naar haar komst en de toekomstige samenwerking.”

Jan van den Berg, voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea: “Ik ben blij dat we de Raad van Bestuur met Daphne de Kluis weer op volle sterkte kunnen brengen. Haar benoeming leidt tot een goede combinatie van ervaring, deskundigheid en persoonlijkheden in de Raad van Bestuur.”

Samenstelling bestuur
De Raad van Bestuur van Achmea bestaat per 12 oktober 2021 uit Bianca Tetteroo (voorzitter), Michel Lamie (vicevoorzitter en CFO), Daphne de Kluis, Robert Otto, Lidwien Suur en Henk Timmer (CRO).
Geplaatst op 24-09-2021

< VorigeVolgende >


Share on: