Tropical Storm Risk voorspelt 18 stormen en 13 orkanen

De in Londen gevestigde voorspeller Tropical Storm Risk voorspelt dat het stormseizoen van 2021 18 stormen met naam, negen orkanen en vier zware orkanen, gedefinieerd als categorie 3 of erger, zal tellen. Dit volgt uit een rapport dat afgelopen vrijdag werd vrijgegeven door Aon PLC's Impact Forecasting.

De prognose is een lichte stijging ten opzichte van de eerste prognoses van TSR voor de tropische activiteit in 2021, die in december en april werden gepubliceerd. De voorspelde activiteit zal naar verwachting ongeveer 30% tot 35% boven de langetermijnnorm sinds 1950 liggen en iets boven de recente 10-jaarsnorm voor 2011-2020, aldus TSR, dat deel uitmaakt van het UCL University College.

 

In december voorspelde TSR 16 stormen met naam, zeven orkanen en drie zware orkanen, wat in april was opgelopen tot 17 stormen met naam, acht orkanen en drie zware orkanen.

 

Vorige week voorspelde het Climate Prediction Center van de National Oceanic and Atmospheric Administration een bovennormaal Atlantisch orkaanseizoen met een waarschijnlijke marge van 13 tot 20 stormen met een windkracht van 39 mijl per uur of meer, waarvan er zes tot tien orkanen kunnen worden met een windkracht van 74 mijl per uur of meer, waaronder drie tot vijf zware orkanen, categorie 3, 4 of 5, met een windkracht van 111 mijl per uur of meer.

 

NOAA zei dat het deze ranges met 70% betrouwbaarheid geeft. Het agentschap voorspelde een kans van 60% op een boven-normaal seizoen, een kans van 30% op een bijna-normaal seizoen en een kans van 10% op een beneden-normaal seizoen.

 

Het Atlantische orkaanseizoen loopt van 1 juni tot en met 30 november.

Geplaatst op 01-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: