Step460 haalt 61000 euro op voor KWF en Hartstichting

Het is alweer een maand geleden dat Jurjen Burghgraef van risicoinspectiebureau Burghgraef van Tiel & Partners samen met zes vrienden twee keer de Elfstedentocht op de step aflegde. Afgelopen weekend werden twee cheques van ieder 30.500 euro overhandigd aan vertegenwoordigers van de Hartstichting en het KWF Kankerbestrijding.

Van links naar rechts: Sjoerd Vellinga (verstopt achter Freddy), Freddy Bloemhof, Esther Bloemhof, Jurjen Burghgraef, Jan Puthaar (KWF), Jeen Postma (Hartstichting), Johan Bloemhof, Joris Bos en Harm Bloemhof. (foto ZZindi Corporate Communicatie)
 

Want daarvoor ging het zevenkoppige team 460 kilometer steppen: om geld op te halen voor deze twee goede doelen.

De zes mannen en één vrouw hebben anderhalf jaar getraind voor de monstertocht, die te vergelijken is met de afstand van Bolsward naar Parijs. Ieder van hen heeft de tocht op eigen kracht volbracht. Een topprestatie die zelfs de twee vertegenwoordigers van de goede doelen – Jan Puthaar, relatiemanager van het KWF Kankerbestrijding, en Jeen Postma, coördinator van de collecte voor de Nederlandse Hartstichting in Bolsward – verrast heeft. Iets dergelijks had nog nooit iemand voor ze gedaan. Ja, er wordt wel eens gezwommen, maar zo’n enorme prestatie, dat vonden de heren toch ook wel bijzonder.

 

Afgelopen zaterdag vond tijdens een – door de lokale slager gesponsorde – BBQ de overhandiging van de cheques plaats ten overstaan van degenen die nauw betrokken waren bij de tocht. Alle deelnemers gaven aan dat het een pittige opgave was, maar dat zij de tocht wisten te volbrengen mede dankzij een aantal vrienden die gedurende twee dagen in een camper hadden meegereden om de steppers aan te moedigen en van eten en drinken te voorzien. Met name het weer had erg tegengezeten. Uitgerekend in het Pinksterweekend was er extreem veel regen gevallen en stond er een harde wind. Gelukkig stonden er van tijd tot tijd toeschouwers langs de route om de deelnemers aan te moedigen, zelfs midden in de nacht. Ondanks de spierpijn en vermoeidheid hebben de deelnemers maar één woord voor deze monstertocht: geweldig!!!


Verzekeringsmarkt: bedankt!

Via deze weg wil het team de verzekeringsmarkt bedanken voor de vele donaties. Want zonder uw financiële steun hadden ze nooit ruim 60.000 euro kunnen ophalen.

 

Geplaatst op 29-06-2021

Volgende >


Share on: