Regen en wind zorgden voor veel meldingen bij Stichting Salvage

Stichting Salvage heeft een druk weekend achter de rug. Vanaf vrijdag in de namiddag zijn de Salvagecoördinatoren 114 keer uitgerukt. In Leersum zorgde de verwoestende valwind ervoor dat er 4 Salvagecoördinatoren nodig waren om de gedupeerden bij te staan.

Weekend vol meldingen
De eerste melding kwam bij Salvage op vrijdag om ca. 17.50 uur binnen. De meldingen bleven binnenstromen tot na middernacht. Ook op zaterdag en zondag was het nog niet voorbij en zorgde het weer, wederom voor veel Salvagemeldingen. De meest voorkomende oorzaken van de Salvage-meldingen betrof lekkage door het omwaaien van bomen op huizen, verstopte afvoeren en het afwaaien van dakbedekkingen. 
 
In Waddinxveen werden door een grote waterschade 17 appartementen onbewoonbaar en ook in Tiel werd het volledige dak van 12 woningen weggeblazen door de wind. In beide gevallen zorgde Salvage voor de opvang en overnachting van de gedupeerden.
 
In Leersum heeft Salvage een belangrijke coördinerende rol gespeeld. Er is een goede samenwerking geweest met de betrokken hulpdiensten, waaronder de gemeente. Het instellen van een informatiepunt voor alle gedupeerden gedurende twee dagen na het incident bleek erg belangrijk.
 
Onderstaande grafiek maakt duidelijk dat de meeste meldingen uit de Randstad en Midden-Nederland kwamen. Salvage ontvangt alleen die meldingen vanuit de brandweer, waarbij directe hulp en/of ondersteuning nodig is van onze Salvagecoördinator.

 
Geplaatst op 21-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: