CEO Wiebe Westerhof legt dit najaar functie neer

Dit najaar zal de CEO van Troostwijk, Wiebe Westerhof (58), na ruim 35 jaar dienstverband een stap opzij doen. Hij zal nog verbonden blijven aan de organisatie, maar dan in een andere positie. Momenteel wordt er gezocht naar een geschikte kandidaat aan wie hij het stokje kan overdragen.

Wiebe: “Je moet op zo’n plek nu eenmaal een keer een stap opzij doen. Na 35 jaar mag er wel eens een nieuwe wind door het bedrijf waaien. Dat ik nu opstap heeft alles te maken met timing. Mijn eigen timing en ook die van het bedrijf. Je zoekt naar een moment dat er geen gekke dingen spelen en geen grote onzekerheden zijn. Dat moment is nu, nu alles na corona weer in rustiger vaarwater komt, want je weet niet wanneer er weer zo’n moment komt. Als ik nu niet vertrek, dan zit ik er straks te lang. Dat is niet goed voor mij en ook niet voor het bedrijf.”

 

Wiebe kwam in 1985 als taxateur aan boord. Vanaf 1997 staat hij – aanvankelijk samen met zijn broer – aan het roer van het internationale taxatie-, inspectie- en expertisebureau.

 

“Vooralsnog lijkt het erop dat ik op projectmatige basis nog wel een aantal zaken voor Tinsa en Troostwijk zal blijven doen. Zo kan ik de band met Troostwijk nog even vasthouden. Ik heb altijd al gezegd dat ik een van de leukste banen bij een van de leukste bedrijven van Nederland heb. Bij Troostwijk heb ik mogen ondernemen. En als ik ‘ondernemen’ zeg, dan bedoel ik dat niet alleen in de zin van aandeelhouder, maar vooral plannen bedenken en die vervolgens uitvoeren. En het leuke is ook nog eens dat je bij een bedrijf met de omvang van Troostwijk niet hoeft te wachten tot je je plannen kan uitvoeren. Die ondernemersgeest zat in het bedrijf en zit er nog steeds in.”

 

Op de vraag wanneer Wiebe die stap opzij zal zetten geeft hij aan: “Ik ben niet uniek, maar als je maar lang genoeg bij een bedrijf zit – en dat zit ik – dan heb je veel geleerd. Het zal dus niet eenvoudig zijn om exact hetzelfde profiel te vinden. Ik hoop dat het vooral iemand wordt die weer iets nieuws kan toevoegen aan Troostwijk. Totdat hij of zij gevonden is, zal ik aanblijven.”

 

Geplaatst op 11-06-2021

Volgende >


Share on: