Brandstichting stalbrand Nederweert lijkt uitgesloten

Afgelopen dinsdagmiddag brak er in Nederweert brand uit in een stal met 4600 varkens. Geen van de varkens heeft de brand overleefd. Gelukkig kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen stal, waar zo'n 3000 varkens stonden. Het brandonderzoek is gistermiddag afgerond. De oorzaak is door de heftigheid van de brand niet meer te achterhalen. Zo werd net bekendgemaakt.

Omdat er door de onderzoekers geen verdachte situaties zijn aangetroffen is brandstichting nagenoeg uitgesloten. Inmiddels zijn de sloopwerkzaamheden in volle gang. De bewuste straat, de Bloemerstraat, is uit veiligheidsoverwegingen door de gemeente Nederweert afgesloten voor alle verkeer.


Opruimen roetdeeltjes en deeltjes zonnepanelen
Vanwege de hevige rookontwikkeling werd ten tijde van de brand besloten om een NL-Alert noodmelding uit te sturen waarin bewoners gevraagd werden om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.
Tot in Leende werden roetdeeltjes en kleine deeltjes van zonnepanelen aangetroffen. Bewoners werd gevraagd deze restanten – met handschoenen – handmatig of met veger en blik op te ruimen en met het restafval mee te geven.

 

Herdenking
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft aangegeven op zaterdag 12 juni een wake te willen houden voor de omgekomen dieren. De gemeente Nederweert is in overleg met de door brand getroffen varkensboer en Animal Rights of de aangekondigde wake in de Bloemerstraat kan plaatsvinden. Er zijn namelijk ook tegendemonstraties aangekondigd.
 

De redactie van SCHADE magazine leeft mee met alle betrokkenen.

Geplaatst op 04-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: