Ecclesia Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Xolv

Per 1 februari 2021 is Xolv, gevestigd in Den Bosch, onderdeel geworden van Ecclesia Nederland, waartoe ook Concordia de Keizer, EBC Nederland, Veerhaven Assuradeuren, Gebr. Sluyter, Finance & Insurance en Sibbing Adviesgroep behoren.

De overname past in de strategie van Ecclesia om in de door haar gekozen marktsegmenten haar klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te kunnen voorzien.

Xolv is een specialist op het gebied van kredietverzekeringen, financieringen en creditmanagement met een focus op middelgrote en internationale ondernemingen. Xolv behoort tot een van de grotere dienstverleners op hun gebied in Nederland.
 

Paul van Uden, oprichter van Xolv: ”Sinds 2009 is Xolv uitgegroeid tot een leidende intermediair op het gebied van kredietverzekeringen, werkkapitaalfinancieringen en creditmanagement diensten. Wij bieden onze diensten aan zowel nationale als internationale relaties in uiteenlopende branches. Het is onze ambitie om de service en dienstverlening aan relaties nog verder uit te breiden en te optimaliseren. Ecclesia stelt Xolv in staat om haar groeiambities te realiseren. Alle partners van Xolv hebben daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven, ook als aandeelhouder.”
 

Logische stap 
Harry Kampschöer, General Manager van Ecclesia Nederland ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’. ”Ecclesia heeft sinds enige tijd het doel om binnen Nederland een van de grotere spelers te worden op het gebied van financieel advies voor de zakelijke markt en de publieke sector. In kredietverzekeringen is Ecclesia een grote specialist zowel in Duitsland als in Nederland. De overname zal leiden tot een slimme en complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen. Ook de samenwerking tussen Finance & Insurance en Xolv zal op termijn geïntensiveerd worden.“
 

Door de overname heeft Ecclesia in Nederland zo’n 375 medewerkers. Deze blijven werkzaam op de verschillende locaties in Rotterdam, Amsterdam, Veenendaal en Den Bosch. 


Over Ecclesia
De Ecclesia Group is opgericht in 1909 en heeft haar hoofdkantoor in Detmold, Duitsland. De internationale verzekeringsmakelaar heeft vestigingen in 7 Europese landen en meer dan 2.000 medewerkers. In de door haar gekozen doelgroepen wil zij een grote marktpositie verkrijgen. Nederland is voor Ecclesia een belangrijke markt. Ecclesia behoort tot de top 5 van financieel adviseurs voor zakelijk Nederland. 
 

Over Xolv
Xolv werd opgericht in 2009 en houdt kantoor in Den Bosch en is een gespecialiseerd intermediair en adviseur op het gebied van kredietverzekeringen, werkkapitaalfinancieringen en creditmanagement diensten. Er wordt gewerkt met Met 13 specialisten. 
Geplaatst op 02-02-2021

< VorigeVolgende >


Share on: