Lokker & Reitsma Expertisebureau

Lokker & Reitsma Expertisebureau B.V. uit Stellendam, sluit na 25 jaar actief te zijn geweest op het gebied van transport-goederen en aansprakelijkheid per 1 januari 2021 haar deuren.

Sinds 1996 stond Lokker & Reitsma Expertisebureau 24/7, 365 dagen per jaar stand-bye voor haar opdrachtgevers. Bijna een kwart eeuw heeft Lokker & Reitsma Expertisebureau incidenten onderzocht en expertise verricht voor ladingbelanghebbenden, makelaars en verzekeraars. Het werkgebied van beide experts was 'tout le monde'. 

Een belangrijk motto van beide experts was: Al wat je hoort of ziet, geloof dat niet; al wat je voelt en tast, geloof dat vast.

In de beginperiode van Lokker & Reitsma Expertisebureau waren beide experts vaak op locatie. Dat was improviseren, prioriteiten stellen, schuiven en direct actie ondernemen om 'as soon as possible' op locatie het onderzoek op te starten. Persoonlijk aanwezig zijn op locatie, met de 'poten' in de prut, om zelf de schade vast te stellen.
 
De laatste jaren steeds meer als consultants en als coach voor het aansturen van lokale experts en claimanten. Als een fotografische detective digitale foto´s uitpluizen en van commentaar voorzien. Opdracht geven voor het nemen van monsters en de juiste analyse methode adviseren. 

Het expertise-vak is een boeiend en creatief vak. In geval van incidenten moeten er ad hoc beslissingen worden genomen op locatie. Prioriteiten stellen, rommel opruimen en aandragen van oplossingen en alternatieven. Ervaring en veel vlieguren zijn voor een transport-goederenexpert een must.

De laatste tijd en vooral tijdens de Covid-19 pandemie was het 'voelen en tasten' van de schade een stuk lastiger geworden. 

Niet als gevolg van de Covid-19 pandemie en de komende lockdown periode, is het voor beide experts wel het moment om hun bakens te gaan verzetten. Beide experts zijn inmiddels de 65 jaar al gepasseerd.

M. Lokker & A.H. Reitsma wensen de nieuwe generatie transport-goederen experts een behouden vaart, happy landings en houd koers op jullie morele NIVRE-kompas. 
Geplaatst op 18-12-2020

< VorigeVolgende >


Share on: