Letsel Opleidingen introduceert gehele opleidingshuis Personenschade binnen één maand

Letsel Opleidingen, het vorig jaar opgerichte opleidingsinstituut dat zich specifiek richt op letselschadeprofessionals, heeft zijn plannen met betrekking tot het opleidingshuis Personenschade openbaar gemaakt. Er komt een nieuwe opleiding die in 2021 van start gaat en die een sterk gecomprimeerde versie is van het bestaande opleidingshuis Personenschade.

Binnen één maand komt het gehele opleidingscurriculum Personenschade aan bod waarna het diploma direct kan worden behaald.

Reden voor Letsel Opleidingen om een opleiding in deze vorm aan te bieden is omdat het instituut wil vasthouden aan de eigen kernwaarden, te weten betaalbaar, verfrissend en verdiepend onderwijs geven.

“Toch gaan we minimaal dezelfde kwaliteit leveren”, geeft directeur Francie Peters aan. “Door introductie van een basistoets zorgen we ervoor dat iedereen op hetzelfde niveau instroomt en kan er meteen een verdiepingsslag gemaakt worden.”


Drie weken PGO
Tijdens de opleiding zullen deelnemers vier weken lang gedurende drie volle dagen via Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) aan de slag gaan met de opgedane kennis van de zelfstudie. “Meer casuïstisch werken betekent automatisch dat er veel moet worden overlegd, gediscussieerd en samen moet worden gewerkt met andere deelnemers. Daardoor wordt het onderwijs aansprekender en leuker. Uiteraard gebeurt dit altijd onder het toeziend oog van professionele docenten”, aldus Francie. Daarnaast is er veel tijd en moeite gespendeerd aan het behalen van de benodigde onderwijs accreditaties. Deze nieuwe opleiding wordt dan ook een officiële post-hbo opleiding.

De eerste basistoetsen zullen in april of mei worden afgenomen. Het streven is om de nieuwe opleiding vanaf juni 2021 aan te bieden.


In SCHADE magazine van deze maand staat een interview met Francie waarin zij haar plannen nader toelicht.

 

Geplaatst op 22-12-2020

< VorigeVolgende >


Share on: