De ondernemer draait door: Cybertalks

Op donderdag 8 oktober van 17.00u tot 18.00u vindt de eerste editie plaats van de interactieve Cybertalks ‘DE ONDERNEMER DRAAIT DOOR’, een initiatief van de gezamenlijke Platforms Veilig Ondernemen in Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) met medewerking van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.

Foto: Kees van der Spek

Deze serie talkshows draait om het probleem cybercrime, het gedrag van eigenaren, directeuren en werknemers én de passende oplossingen. Dit alles komt aan bod onder leiding van misdaadjournalist en programmamaker Kees van der Spek en presentator Kevin van den Berg, samen met regionale ondernemers, cyberspecialisten en overheidsfunctionarissen. De talkshows worden live uitgezonden vanuit vier regio‘s en opgeluisterd met korte vlogs en entertainment. Aanmelden kan via www.deondernemerdraaitdoor.nl
 
De eerste aflevering wordt uitgezonden vanuit het gemeentehuis in het Limburgse Weert. Het credo van één van de gasten, ondernemer Xander Koppelmans is: ‘Onwetendheid is geen excuus’, waarbij hij de stelling onderschrijft dat het niet de vraag is óf, maar wanneer je wordt gehackt! Zelf raakte hij zijn bedrijf kwijt door zo’n hack en maakte een volledige herstart. Natascha Rouette - MediaInn, Sittard - raakte door ransomware al haar data kwijt, maar herstelde met een flinke inspanning.

De burgemeester van Weert, Ina Lepping-Schuitema geeft haar visie op de rol van de gemeente bij het verbeteren van de digitale veiligheid van inwoners en bedrijven. Verder schuift Fabian Leijten, ondernemer en oprichter van de Digibende, aan tafel om te vertellen over zijn visie op opleiden in cybersecurity en hoe die gestalte krijgt in de Digibende.

Afleveringen
Na de eerste editie vanuit Limburg volgen de komende weken de Cybertalks op maandag 19 oktober in Brabant – ‘Binnen 3 seconden was het ‘Game Over’, op dinsdag 3 november in Zuid-Holland - Brandverzekering: ja! Cyberverzekering: is dat nou écht nodig? én op maandag 9 november Noord-Holland - Veilig thuiswerken is het credo, of valt dat in praktijk wat tegen? 

Op www.deondernemerdraaitdoor.nl vinden ondernemers alle informatie en kunnen zij zich aanmelden om live mee te praten.  

Toelichting:
De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet en cybercriminelen maken er danig misbruik van. Het MKB wordt hard geraakt. Alsof ondernemers al niet genoeg aan het hoofd hadden met thema’s als duurzaamheid, regelgeving en ondermijning. Het is bijna ondoenlijk om te focussen op kernactiviteiten als je continu bezig bent alle verschillende ballen in de lucht te houden. En misschien zit daar wel juist de kneep. Moeten ondernemers wel bezig zijn met het jongleren van vijf of meer ballen of is er een mogelijkheid om het anders aan te pakken? Wij denken van wel. 
 
Hoe? Dat wordt duidelijk met al die specialisten aan tafel. De presentatoren spreken ondernemers, werknemers, adviseurs en platformen die oplossingen hebben gevonden voor cybersecurity-uitdagingen waarvan het bestaan mogelijk niet eens bekend is. Door de talkshowserie ‘De Ondernemer Draait Door’ te volgen, wordt duidelijk hoe men in deze periode duurzaam, veilig en energiek blijft ondernemen. 
 
 
Geplaatst op 29-09-2020

< VorigeVolgende >


Share on: