VNAB benoemt Henk Beekman tot interim-Uitvoerend Bestuurder

Het Bestuur van de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs (VNAB) heeft per 21 april Henk Beekman benoemd tot interim-Uitvoerend Bestuurder van de brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt. Hij zal deze positie tijdelijk vervullen ter vervanging van de door ziekte getroffen Rob ter Mors.

Onlangs zijn de leden en (zakelijk) partners van de VNAB op de hoogte gesteld van de gezondheid van Uitvoerend Bestuurder Rob ter Mors. Begin maart is bij Rob het coronavirus vastgesteld. Na een periode op de Intensive Care, kan de VNAB hoopvol mededelen dat de gezondheid van Rob vooruit gaat. Hij is inmiddels thuis aan het herstellen.

De afgelopen maand zijn de werkzaamheden van Rob opgepakt door voorzitter Danny van der Eijk. Qua governance is het echter beter dat dit niet voor een te lange periode is. Om de continuïteit van de VNAB te waarborgen en de werkzaamheden voort te kunnen zetten, is er gekozen voor het aanstellen van Henk als interim-Uitvoerend Bestuurder.

Henk heeft diverse commerciële en bestuurlijke functies vervuld bij achtereenvolgens Aon, Willis Towers Watson en Marsh. Hij heeft een brede ervaring van zo’n 25 jaar in de coassurantiemarkt. Daarnaast heeft hij aan diverse werkgroepen van de VNAB een bijdrage geleverd, zoals de Gebruikersgroep e-ABS, de Werkgroep iDOS en de Werkgroep Buitenlandse Assurantiebelasting.

Ondanks de vervelende omstandigheden, is de VNAB verheugd met de komst van Henk om de bureauorganisatie en de leden en partners te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. 
Geplaatst op 22-04-2020


Share on: