Swiss Re Corporate Solutions benoemt Matthias Grass tot Chief Financial Officer

Swiss Re Corporate Solutions benoemt Matthias Grass tot Chief Financial Officer. In deze functie is de heer Grass verantwoordelijk voor het toezicht op de financiële functie van Swiss Re Corporate Solutions, voor het behalen van de financiële doelstellingen van de business unit en voor de uitvoering van de strategie van de business unit.

Matthias Grass zal toezicht houden op een team van ongeveer 200 financiële professionals in kantoren over de hele wereld. Onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten zal de heer Grass op 1 juli 2020 de rol op zich nemen en toetreden tot het Swiss Re Corporate Solutions Executive Committee. Hij zal verhuizen van Bratislava naar Zürich. 

Sinds zijn toetreding tot Swiss Re in 2013 is de heer Grass werkzaam geweest als Chief Financial Officer van Group Operations en als Chief Financial Officer voor de servicebedrijven van Swiss Re. In deze periode heeft hij het kostenbeheer, de bedrijfsvoering en de aansturing van de gehele Swiss Re Group aanzienlijk verbeterd. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de implementatie van de wereldwijde operationele strategie en de uitbreiding van de aanwezigheid van het bedrijf in Bratislava. Voorheen werkte de heer Grass 8 jaar bij McKinsey & Company, waar hij tal van functies met toenemende anciënniteit bekleedde. 
 
"Matthias heeft laten zien dat hij een effectieve leider is die ambitieuze doelen heeft bereikt, zijn mensen heeft geïnspireerd en heeft bijgedragen aan de groei van onze zeer succesvolle operatie in Bratislava", zegt Andreas Berger, CEO Swiss Re Corporate Solutions. "Ik ben blij dat hij zich bij Corporate Solutions zal voegen tijdens deze transformerende periode in onze ontwikkeling. Matthias zal een drijvende kracht zijn in het verfijnen van onze strategie als we bedrijfsverzekeringen ten behoeve van onze klanten bevorderen." 
 
De heer Grass volgt Martin Mueller op, die is aangesteld als hoofd Global Finance Transformation voor de Swiss Re Group. De heer Mueller was sinds november 2017 Chief Financial Officer van Swiss Re Corporate Solutions. 
"Ik wil Martin bedanken voor zijn vele bijdragen aan Corporate Solutions, in het bijzonder voor zijn leiderschap tijdens onze strategische evaluatie", vervolgt de heer Berger. "Door toezicht te houden op de succesvolle implementatie van onze managementacties heeft Martin ons geholpen aanzienlijke vooruitgang te boeken in onze terugkeer naar winstgevendheid, waarbij ik er zeker van ben dat Matthias Corporate Solutions zal helpen om dit in 2021 te bereiken, zoals geëngageerd." 
 
Als Duitser heeft de heer Grass een Master in Finance van de London Business School in het Verenigd Koninkrijk en een Master in Science and Business Administration van de Handelshochschule Leipzig in Duitsland. Hij spreekt Duits, Engels, Frans en heeft gewerkt en gewoond in Europa en Canada.
Geplaatst op 21-04-2020


Share on: