Nieuwe benoemingen in Raad van Bestuur van NN Groep

NN Group kondigt vandaag een update aan van de samenstelling van de Raad van Bestuur (RvB) per 1 juni. Bernhard Kaufmann zal toetreden tot de RvB als Chief Risk Officer (CRO) van NN Group. Gezien de groei van de activiteiten na de recente overnames in Nederland zullen de Nederlandse bedrijven bovendien worden opgesplitst in twee portefeuilles met aparte verantwoordelijkheden.

Leon van Riet zal worden benoemd in de Raad van Bestuur als CEO Nederland Life & Pensions. Tjeerd Bosklopper, reeds lid van de RvB, zal de rol van CEO Nederland Schade, Banken & Technologie op zich nemen.

David Knibbe, CEO van NN Group: “Met veel genoegen kondigen wij de benoeming van Bernhard aan als onze nieuwe Groep CRO. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring in de internationale verzekeringsbranche zal Bernhard onze capaciteiten op het gebied van risicobeheer en onze risicocultuur verder versterken en bijdragen aan een effectieve bedrijfsvoering in het kader van Solvency II. Ik wil Delfin Rueda bedanken voor het feit dat hij tijdelijk de verantwoordelijkheden van de CRO-portefeuille op zich heeft genomen en voor zijn sterke bijdrage aan onze risicomanagementfunctie in de afgelopen maanden."
 
Bernhard Kaufmann (1969) is Duits en hij was de afgelopen zes jaar CRO in München Re. Daarvoor bekleedde hij de functies van CRO bij Ergo Group en hoofd Treasury en hoofd Asset Liability Management bij Munich Re. Bernhard was in 2017 voorzitter van het CRO Forum.
 
David Knibbe: “Gezien de toegenomen schaalgrootte in onze thuismarkt helpt de verdeling van de verantwoordelijkheden voor de Nederlandse bedrijven ons om focus te creëren in het managen van onze in-force business, om de operationele efficiëntie te blijven verbeteren en om daarmee de klantrelaties verder te versterken. Met hun bewezen staat van dienst zijn Leon van Riet en Tjeerd Bosklopper goed gepositioneerd om de bedrijven in Nederland naar de toekomst te sturen.”
 
Leon van Riet (1964) heeft de Nederlandse nationaliteit is sinds 2017 CEO van NN Nederland Schadebedrijf. Voordat hij bij NN kwam, was hij lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd en leidde hij zeven jaar lang het Levenbedrijf. In zijn nieuwe functie wordt Leon verantwoordelijk voor het Nederlandse Levens- en Pensioenbedrijf en wordt hij CEO van Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.
 
Tjeerd Bosklopper (1975) is eveneens Nederlander en werd op 1 september 2018 benoemd tot Chief Transformation Officer en lid van de RvB, voordat hij vanaf oktober 2019 ad interim de rol van CEO Nederland op zich nam. In zijn nieuwe rol zal Tjeerd verantwoordelijk zijn voor de bedrijfssegmenten Schade en Bankwezen, Klant & Handel, alsmede voor het Strategisch Transformatiebureau en IT. Hij blijft verantwoordelijk voor het aansturen van innovatie en digitale transformatie in Nederland.
 
Alle drie de benoemingen zijn goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB).
 
David Knibbe: “We hebben er alle vertrouwen in dat onze Raad van Bestuur met deze benoemingen goed gepositioneerd is om het bedrijf te leiden in deze snelle en dynamische omgeving. Met de nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur zullen we ons blijven richten op het realiseren van onze strategische prioriteiten en het toevoegen van waarde op lange termijn voor onze klanten, collega's, aandeelhouders en voor de samenlevingen waarin we actief zijn.”
Geplaatst op 30-04-2020

< VorigeVolgende >


Share on: