CED versnelt inzet remote inspectie en expertise

Nu de 1,5 meter ‘social distance’ het gesprek van de dag is, wordt remote inspectie en expertise een uitstekend alternatief. CED heeft deze unieke, digitale en tóch persoonlijke oplossing versneld verder uitgerold als vervanging van de fysieke inspectie en expertise. Voor zowel de Mobility- als de Property-markt. Handig voor nu én een efficiënt en klantgericht alternatief voor later.

Bij remote expertise (expertise op afstand) worden digitale mogelijkheden gecombineerd met de persoonlijke aanpak. De expert en gedupeerde staan via een beeldverbinding live met elkaar in contact. Tijdens de schadebepaling laat de gedupeerde, in overleg met de expert, via zijn smartphone de schades zien en bepaalt de expert welke foto’s hij nodig heeft voor de expertise. De beelden en data worden automatisch geüpload in een online-omgeving, waarna de expert zijn rapportage opmaakt. Dit alles gebeurt volledig volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en Privacywetgeving.
 
Sneller, productiever, klantgerichter
"Remote expertise is het antwoord op de bijzondere uitdagingen van vandaag de dag", zegt Commercieel Directeur Nico Dekker van CED. "Echter, ook in de toekomst zal dit digitale bezoek van een expert het fysieke bezoek vaker kunnen vervangen. Dat zal tot een hogere productiviteit en kortere doorlooptijden in het schadebehandelingsproces gaan leiden. Bovendien zorgt het ook voor een hogere klanttevredenheid. Remote expertise is een eenvoudig en snel proces dat geen extra applicaties vraagt, waarbij de gedupeerde nauw betrokken is en het persoonlijk contact met de expert is gewaarborgd. Dat maakt het schadebehandelingsproces tot een comfortabele klantreis."
 
Breed scala aan mogelijkheden
De remote-diensten van CED zijn niet alleen aantrekkelijk voor de ‘traditionele’ schade-expertise door verzekeraars en volmachten in de Mobility- en Property-markt. De remote inspectie kan bijvoorbeeld ook een kosten- en tijdsefficiënt alternatief zijn voor leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders bij de frequente berijderswissels. Of voor vastgoedondernemers, woningcorporaties, bedrijven en VVE’s voor risico- en waardebepalingen en herstel-in-natura-diensten. "Een unieke, digitale oplossing dus," besluit Dekker, ‘mét de persoonlijke toegevoegde waarde van de kennis en deskundigheid van een CED-expert. Een gouden combinatie, nu en straks!"
 
Geplaatst op 27-03-2020


Share on: